Potřebuji poradit s výběrem. Televize zn. Samsung jsem vyřadil, jelikož nepřehrají některé formáty videa z flashky. Pro mě je důležitá kvalita obrazu, zvuku při sledování klasického TV vysílání, možnost využívat Smart funkcí (prohlížeč, YouTube), přehrávání videí z flashky (případně i nahrávání). Velikost obrazu nám opravdu stačí ta 108cm. Rozhoduji se mezi LG a Hisense. Jaký je rozdíl mezi LG modely 43UK6470 a 43UK6200? Mě osobně více vyhovuje stojan u modelu 43UK6470. Od Hisense - H43B7300. Nenašel jsem žádné recenze a celkově se bojím nedořešeného software u této TV. Děkuji za srozumitelné odpovědi.
LG je jako konzumní produkt docela v pohodě myslím. Ovšem kvalitní zvuk od ní nečekejte, to ostatně od žádné ploché televize, což je vzhledem k nainstalovaným repráčkům jaksi logické. Lze dokoupit nějaký BT soundbar nebo napojit na domácí Hi-Fi.
Nahrávání. Pokud si televizi napojíte na domácí síť, např. přes DLNA, to znamená sdílení videí, zvuku a obrázků z počítače, či více přístrojů (laptop, mobily), a při využití HbbTV, nahrávat téměř nebudete a přehrávání realizujete přes zmíněnou síť. Mám k televizi připojen ext. disk a ani nevím, kdy jsem naposledy nahrával. Používám jej jen občas k pozastavení programu, tzv. Time Shift, kdy se program na pozadí ukládá na disk a po spuštění pauzy přehrává zpětně.
To, že Samsung nepřehraje některý formát videa, není pro mě rozhodující. Pokud ta situace nastane, není problém video zmenšit, nebo převést na jiný formát. Programů na to existuje dost. V jiných směrech mi Samsung vyhovuje, takže případná nová televize bude opět Samsung.
sparcoo*
Dobře, tedy ve hře zůstává i Samsung. Pro mě je teď tedy otázka pouze zda koupit loňský nebo letošní model? Nebo je to bezpředmětné? A také druh stojanu (nožičky na bocích televizoru mi nevyhovují).
re4zon
Vybirate prakticky v nejnizsim segmentu, reste jaky ma televize panel a dalsi pro vas podstatne veci, napr. formaty bych resil urcite pokud bych stahoval hodne filmu a nechtel travit hodiny prevadenim. I kdyz to se da resit nejakym boxem, kabelem z pc, chromecastem... Na stojan bych se vykaslal uplne a pridelal na zed. Zkuste najit neco s 100hz panelem a nejlip VA. Znacku nereste vubec, jen vynechte uplnou cinu typu Finlux..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.