Omylem jsem zkratoval zásuvku, protože jsem zkoušel dal měřák na fázi a na nulu. Vyhodilo mně to jistič doma tak i na chodbě před bytem. Na chodbě jsem to nahodil, ale doma to nejde.
Nejde co? Nahodit? To by znamenalo, že zkrat trvá. Nejde elektřina? Nejspíš bude cestou ještě nějaký jistič, chránič, nebo pojistka, jako krajní situace může být i uhořelý vodič v zásuvce, nebo krabici cestou.
Mě se to jednou povedlo fakt omylem - přepnul jsem multimetr na napětí, ale zapomněl jsem sondu v ampérové zdířce. Rána jako prase, vyhodilo to jističe bytu, ale jinak se vcelku nic nestalo.
Pokud byste měřil např napětí tak neni problém N-L.Je možné, že jistič je již vyhřátý a nejde nahodit, může byt přerušené spojení někde v krabičce ci v jiné zasuvce, které se zvýšeným proudem zcela přerušilo, ... může toho být více. Z vaseho dotazu je videt, ze nejste elektrikář, byť poučený laik a tak bych doporučil kontrolu profesionálem. Elektřina totiž může a bohužel dost často zabíjí či zapříčiní velké škody.
Každý nějak začínal a až na výjimky to přežije. Takže procvakat všechny jističe, protože některé se tváří, že jsou zapnuté, ale to se jen tak přetvařují.
Teď jsem si uvědomil, že jsem nejspíš měřákem závadil o kolík, což by znamenalo že jsem to měl na fázi a na zemi. Hned poté to vyhodilo nejspíš proudovou ochranu. A ten už teď nejde nahodit zpátky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.