Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet odporu (konečně s obrázkem)

Od: kina* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,již tu po několikáté dávám stejný problém,protože jsem ho zatím od nikoho nepocchopil,potřeboval bych to vysvětlit nějak polopatě a nebo dát odkkaz na nějaké stránky,kde bych toto vysvětlení našel.Prosím,mohl by mi někdo poradit,jak spočtu odpor,abych mohl následně vypočítat napětí,či proud?Přikládám obrázek,ze ktrého bych potřeboval nějak názorně ukázat,jak se to počítá.Protože je hůře čitelný,dopisuji hodnoty ještě jednou.Pro příklad 1) R1 - 4 Ohmy,R2 - 4 Ohmy,R3 - 8 Ohmů,R4 - 8 Ohmů,R5 - 8 Ohmů a Napětí U je 40V -Mám spočítat Celkový proud a proud 1 a proud 2- Pro příklad 2)R1 - 6 Ohmů,R2 - 8 Ohmů,R3 - 4 Ohmy,Proud 3 - 0,5A a Napětí je 12V -Mám spočítat celkový odpor,odpor R4,celkový proud,proud 1 a proud 2- Pro příklad 3)R1 - 2,4 Ohmu,R2 - 4 Ohmy,R3 - 8,8 Ohmů,R4 - 8 Ohmů,R5 - 8 Ohmů -Mám spočítat proud .Děkuji za pomoc.Nejde mi o výsledky,ty jsou nedůležité,ty tu mám,jde mi o princip a o postup

Výpočet odporu (konečně s obrázkem)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lordslayer*
hodnocení

3x

Tak tady je druhý příklad. U třetího, pokud si to ještě dobře pamatuji, je zapotřebí aplikovat jednu z metod, jejíž jméno si už nevzpomenu. Na ty proudy u př. 1 a 2 se ještě podívám.

Výpočet odporu (konečně s obrázkem) #2
kina*
hodnocení

TAKHLE JSEM TO MĚL NAKRESLENÉ,TAK JSEM RÁD,ŽE JSEM NĚCO POCHOPIL.mŮŽEŠ MI ODPOVĚDĚT JEŠTĚ NA TY ZBYLÉ OTÁZKY,dĚKUJI

lordslayer*
hodnocení

2x

druhý pokus

Výpočet odporu (konečně s obrázkem) #3
kina*
hodnocení

Děkuji,je to super.Mohl bys mi ještě prosím poradit,jak spočítám odpory R1+R3+R5?Mám totiž spočítat proud I1,který prochází jen těmito odpory a potom I2,který prochází zase R2+R4.sPÍŠ MI JDE O TO,JAK SPOČÍTÁM TEN PROUD,ALE RÁD BYCH VĚDĚL,JESTLI MUSÍM TEDY SPOČÍTAT TY ODPORY R1+R3+R5,pro výpočet proudu I1?

kina*
hodnocení

A ještě tě poprosím,jestli bys mi nemohl stejně rozkreslit i další příklady,ten první už jsem pochopil,ale ty ostatní jsou těžší.Děkuji

kina*
hodnocení

Ještě jeden dotaz,pod odproem R2 mám nakreslený proud I2,jak ho spočítám,to spočítám odpor R2+R4?To asi né,to by mi potom nevycházelo.

lordslayer*
hodnocení

1x

Raději odkážu na tento web. Mé znalosti v tomto jsou už velmi malé tak bych nerad psal nejaké nesmysly.

elektronika.ezin./...

kina*
10.12.09 13:18
hodnocení

lordslayer*
hodnocení

0x

V rychlosti jsem načrtnul grafický postup u prvního příkladu. Snad je to správně a čitelné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]