Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Iphone nebo xiaomi

Od: vaci007* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
Mám možnost koupit od kamarádky iphone 6s 32gb za 1000 korun háček je že nefunguje display.Koukal jsem a celý display koupím za 600+-. Takže celý iphone by vyšel na 1600+-. Můj dotaz zní vyplatí se to koupit když teď mám Xiaomi mi5 64gb? Výkon je +- stejný, jedinej háček je že Xiaomi nepodporuje české lte. díky za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

feka
hodnocení

1x

Tohle přece musíš vědět ty, jestli Android, nebo iOS. ;) Já už mít ten Xiaomi, asi bych u něj zůstal, ale jestli chceš iPhone, tak 6S pořád špatný není, i když už taky není nejmladší. 32 GB je použitelných.

Hlavně si ale ohlídej odhlášený iCloud (s tím související vypnutý Find My iPhone), způsobuje to dost problémů, které se bez původního majitele s heslem nedají vyřešit.

re4zon
hodnocení

1x
A hlavne bych si nebyl jisty ze nefunkcni displej je opravdu jen displejem.

hodnocení

0x
Pust si YT. nejaky tutoriál výměny displeje Iphone. U "normalniho" mobilu odřízneš strunou displej odšroubuješ tři šroubky vycvakneš konektor a vyměníš dislpej. Za čtvrt hodiny není o čem mluvit. Iphone se rozebírá zezadu, Šroubek po šroubku každou destičku tištěného spoje zvlášť. Pak když to sesazuješ stačí jeden konektor špatně domáčknout a celou rozborku si třikrát zopakuješ. Proto si za to v servisech účtují nehorázné pálky. Já displej na 4s kupoval za 250.- takže tvých 600 je zbytečně hodně. Nehledě na to že kdybys musel celnikum dokazovat kolik zboží stálo, Tak při ceně nad 22€ doplatíš 200dph a 190 poště za zastupování v celním řízení. Dobre ..neříkám že ti to chytěj, stává se to málo kdy, ale když počítáš cenu opravy, musíš počítat s nejhorší alternativou.
daniela1

Ne, že bych nějak extra téhle problematice rozuměla, takže jestli píšu něco špatně, tak se omlouvám.. Ale nemá displej u 4S jenom 3,5" , oproti 4,7" u 6S? To asi bude ten rozdíl v ceně. A celníci? Pletu se snad, pokud se mi povedlo najít LCD + dotyk i pod 600 Kč, byť neoriginální, i v ČR? Určitě to jde i levněji, ale otázkou zůstává, jestli úspora tazateli stojí za možné problémy.

Pro tazatele, @feka má pravdu, neodhlášený účet je problém číslo jedna při nákupu použitého iDevice, takže to si rozhodně ohlídat. Jinak, jestli se vyplatí kupovat 6S.. Je to sice starší model, ale pro iOS 13 se s ním snad ještě počítá. Klidně bych do toho šla, ale pokud vyhovuje Xiaomi, asi není úplně důvod měnit. :)

No myslím že ta čtyřka má minimálně 4.5 palce Spíš 4.7 ale to moc nerozhoduje.Tam je rozdíl v ceně +-3 doláče. A to jestli prodejce napíše do popisu že jde o originál neříká nic o tom, co doopravdy přijde.Na recenze kupujících se taky nedá 100% spolehnout takže že bude platit 300 navíc nemusí vůbec zaručit lepší kvalitu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]