Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soubory ORF

Od: jendad odpovědí: 8 změna:

Bratr mě pujčil foták a ted jsem chtěl stáhnout do počítače fotky . Ty jsou ve formátu ORF (olympus) . Jaký jednoduchý program stáhnout na prohlížení fotek?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To je v podstatě RAW, ale ve formátu firmy Olympus. Tak buď si nainstalujte prohlížeč nebo editor přímo od Olympusu, nebo foťte do jpegu.
jendad
hodnocení

No nevím zda se dá na fotáku nastavit formát jpg.

Ve vyhledávači mě to nabídlo tyto programy

cs.downloadastro.com/...

A ted právě nevím co si stáhnout :)

ORF je pro Vás zbytečný. Nastuduje si návod a nastavte jpeg formát (Ev.ORF a jpeg paralelně).
jdukolem

Fota ve formátu RAW by měl umět otevřít FAST STONE IMAGE VIEWER,aspoň RAW z Canonu umí.Aplikace je free a podobně jako Irfan nevyžaduje instalaci.Jdou v něm dělat i pokročilejší úpravy.

zusledec.cz/...

hodnocení

0x

IrfanView by soubory ORF měl umět zobrazit, ale pro běžné použití jako je například prohlížení, potřebujete ony RAW soubory stejně exportovat do JPEG. Což Irfan umí (u Nikonu) formou "Uložit jako-jpeg".

jendad
hodnocení

Tak jsem si stáhnul ten irfan a nefungovalo to . Sobory ORF to vubec nenašlo .

Nakonec jsem si stáhnul toto

slunecnice.cz/...

Ty programy co jsem tam našel hned v prvním odkazu byla pěkná šílenost ( cs.downloadastro.com/...

Natáhlo mě to do počítače spoustu aplikací (bordel) . Tyhle stránky opravdu nedoporučuji . Je zajímavé co vyhledávač nalezne jako první .

ORF a Irfan se podporují, ale jen pro čtení, nikoli ukládání.

irfanview.com/...

Verze Irfanu musí být 4.53, ta by měla mít už instalovaný plugin pro RAW ORF, u starších verzí bys musel asi doinstalovat.

irfanview.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]