Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Multimetr neukazuje

Od: shiny odpovědí: 7 změna:

Zdravím, je možné že při špatném nastavení multimetru a měření motobaterie se může přístroj poškodit? Protože od té doby mi neukazuje, jen -0.00- ,,, při měření baterie jsem ho přepínal na různé funkce. Je to opravitelné?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pojistky určitě přepěťové nejsou, ale jsou v proudových obvodech pro zrovna tuto chybu, kdy se někdo pokouší měřit proudovým rozsahem napětí! To se někdy stane i profesionálovi!

hodnocení

0x

Patrně jste ho přepnutím na nějakou nevhodnou funkci "odpálil". Při dnešních cenách multimetrů se oprava asi nevyplatí.

hodnocení

0x
Samozřejmě že to možné je. Zda je to opravitelné závisí na poškození a na hodnotě multimetru.

shiny
hodnocení

když jsem ho rozdělal uvnitř jsou 2 malé přepěťové pojistky, ale není poznat jestli je některá poškozená, teď mě napadá je vyndat a napřímo dát nějakou klemičku

Ještě lépe vyměnit za pojistky stejných hodnot. To už vás nezruinuje ;)
olinl

Jak píše mikihans-naletuj/vyměň pojistku/y za stejné hodnoty. Pokud tam dáš drátek, měřák při dalším odborném "měření" odpálíš..

hodnocení

0x

Multimetr lze při neodborném použití snadno zničit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]