Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je rozdíl v kvalitě sluchátek

Od: jaroslavnetocn odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, v eshopech jsou v prodeji sluchátka CARNEO W9 pro bezdrátový poslech televize (bez dokovací-vysílací stanice) v cenách cca 600.-až 800.-Kč. Současně jsou v prodeji sluchátka Wireless Headphone MH2001 (5in1) s vysílací stanicí v cenách 270.- až 450.-Kč. Jsou oboje sluchátka stejně kvalitní, nebo je mezi nimi rozdíl v kvalitě? S pozdravem, Jaroslav Netočný

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den, v eshopech jsou v prodeji sluchátka CARNEO W9 pro bezdrátový poslech televize...tolik z dotazu. Nemá náhodou tazatel na mysli sluchátka pro poslech televize?... (třeba špatně slyší). A my mu tu doporučujeme sluchátka pro kvalitní poslech hudby...za tomu odpovídající cenu. A on chce jen poslouchat hlavně slovní doprovod...a tam nepotřebuje nějakou zvláštní kvalitu...uvidíme, co na to tazatel...

doplněno 20.06.19 22:19:

Jakou máte televizi? Typ, výrobce...možná půjde použít Bluetooth sluchátka...

jaroslavnetocn
hodnocení

Televizor Samsung UE32F5300AW s výstupem na sluchátka na který lze připojit vysílací stanici

jabraka*
hodnocení

1x

Kvalitasluchátek může být vyjádřena z různých pohledů.Nebo také z poslechů-Estetický požitek z uživatelského komfortu,tedy vzhled a pohodlí,také mechanická odolnost a výdrž.Ostatní hodnocení získáme z poslechu.Ten je vždy spíše individuální.Poslechem hudby si schopné a cvičené ucho uvědomí frekvenční rozsah 20 - 15000Hz.QA to v úrovni +- 5 dB.
To znamená rozsah hlasitosti zvuku v určité frekvenci.K tomu přistupuje ještě zkreslení při přenosu,které je dobře rozpoznatelné nad 5%

Z mé praxe bych doporučil hodnotit sluchátka posluchačem.Pokud zákazník je spokojen s reprodukcí,jsou sluchátka akceprovatelná.Nekoukal bych tudíž na cenu.Také jsem měl hodinky,které šly naprosto přesně a mohl jsem se na ně stopro spolehnout a přitom soused nadával na hodinky za 5000 Kč,že jdou podle plotu,jednu tyčku za minutu.Ovšem vše hodnotit s co nejvyšší mírou kritičnosti.

JABRAKA

re4zon
S hodnocenim posluchacem souhlasim. Ale nechapu co mate porad s frekvencnim rozsahem, podstatne jsou uplne jine "parametry" (vlastnosti), ktere navic budou u sluchatek teto urovne a jeste bezdratovych totalne na prd. Nicmene jsou lide, ktetym staci sumitka za stovku, tak proc ne. Vyzkouset a pripadne vratit.
jabraka*

Kvalita poslechu se dá totiž i změřit.Elektromechanický měnič má určité vlastnosti,změřením se dají tyto vlastnosti objektivně vyhodnotit.Co se týče porovnání kvality podle ceny jsem mnoho let skeptik,značka leckdy vytváří pohled mna věc mimo kvalitu.

JB

re4zon
To se da, ciste teoreticky. V praxi namerite jestli dany rozsah zahraji nebo ne, ale rozhodne ne komplexne kvalitu poslechu. Cena a kvalita souvisi az na vyjimky, predrazenych kramu je dost. Nicmene bezdratova sluchatka do tisice korun jsou uz z logiky veci totalni smejd, kdyz slusna dratova stoji dvakrat tolik. Pokud tedy vyrobce nebo prodejce nedela charitu.

hodnocení

0x

Sluchátka v této cenové kategorii budou pravděpodobně opravdu stejně "kvalitní".

Sluchátka této kategorie mohou (s přimhouřením obou "uší") vyhovovat snad jen těm, co sloužili na vojně u dělostřelců, raketometů a v podobných jednotkách.

doplněno 20.06.19 13:21:

P.S.: i za dvojnásobnou cenu budete mít trochu problém koupit slušně kvalitní klasická "drátová" sluchátka..natož bezdrátová.

jezevec*
hodnocení

0x

O kvalitě v této cenové relaci opravdu nejde mluvit... Kvalitní sluchátka stojí od 100 EUR výše...

hodnocení

0x

V této cenové relaci nelze hovořit o kvalitním poslechu. Kvalitu nezajistí ani sluchátka s trojnásobnou cenou. Tohle by možná uvítal radista, kde jde pouze o zvuky, nikoli o hudbu.

ferax: vzhledem k tomu, že jsem byl na vojně radistou, bych si s Vámi dovolil nesouhlasit. Ani jako radista bych sluchátka za 600Kč nechtěl.

No, chtěl jsem to odlehčit, nepovedlo se.*smich2*Chtěl jsem tím naznačit, že to je šunt.

Ale ano, já vím jak to bylo myšleno.

rv*
hodnocení

0x

Nebral bych ani jedny. Obávám se, že fungují tak, že obsahují (nekvalitní) FM vysílač v pásmu rádia a ve sluchátkách je (nekvalitní) FM přijímač. Takže kromě nekvality i rušení normálními FM rozhlasovými stanicemi.

Dobré zkušenosti mám s bezdrátovými sluchátky z Lidlu značky Welltech 40688/FKH 51. Přenos je v pásmu 864 MHz, ale asi už je nedodávají.

jaroslavnetocn
hodnocení

Ano, je to tak, potřebuji sluchátka pro lepší poslech televize, především mluvené slovo ( na př. dabingy filmů jsou v příšerné kvalitě, ale i hodně lidí v televizi špatně mluví, tak abych pochytil alespoň nějaké slovo), zdraví a za pokus o pomoc děkuje, Netočný

hodnocení

0x

Zkuste si vybrat, tady s kabelem, zde bezdrátová, další bezdrát (používala tchýně, pokud žila); a ještě trochu dražší, speciální...zkuste popřemýšlet a vybrat; do těch úplně levných bych nešel, už i z důvodu málo kvalitního materiálu a provedení (i když by některá i zvukově vyhovovala). A ještě něco pro informaci...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]