Dobrý den, chceme si do obývacího pokoje pořídit novou televizi. Do teď jsme měli starou CRT televizi s úhlopříčkou 80 cm. U nové myslím, že bude dostačující úhlopříčka 108 cm. Jde mi o kvalitu obrazu pro maminku, která hůře vidí. Televize bude sloužit hlavně na sledování tv programů, také bych na ní rád sledoval YouTube a případně i listoval internetem a prezentoval fotky z mobilu. Chtěl bych k ní připojit také bezdrátovou klávesnici. Vůbec se v tom nevyznám a nerad bych udělal chybu, aby nám nějaký rok vydržela. Poradíte jakou značku TV koupit? A jakou řadu? Děkuji Mě se celkem líbí LG 43UK6470
Kvalitativně budou v této cenové kategorii tak stejně. Nedávno jsem kupoval pro známou Samsunga 7 řada a obraz krásný, internet maká, USB na filmy šlape, jen to nemá výstup na sluchátka. Hisense není ve Vašem výběru? Je vyráběná v Plzni a celkem dobré recenze. Jinak značkové TV Sony, Panasonic, Philips, LG, Samsung chybu neuděláte, jen záleží jak Vám sedne určitá značka jak přímo televize tak ovládání. Přeji dobrou ruku, při výběru.
Kdysi jsem měl taky starou televizi s úhlopříčkou 80 cm. Koupil jsem jinou s úhlopříčkou 125 a připadlo mě to tak akorát. Dnes bych bral ještě větší. LG mě dost zklamalo a navíc seřazení programů je úplná katastrofa. Teď mám Panasonic a spokojenost.
Asi bude různých odpovědí mnoho. Já jsem spokojen s TV Samsung, s úhlopříčkou 107. Přes WiFi přehrávám i filmy z počítače, pomocí aplikace Smart View, která se stahuje ze stránek Samsungu. Ale každý asi vychválí to svoje.
Nemám s tím osobní zkušenost, ale naši mladí mají Samsunga a už prej ani zadarmo. Možná špatný kus, ale neustálé problémy.
re4zon
@vernon Na to jsi prisel jak? Plati te Samsung? Vyber tv jsem resil pred par mesici (nakonec jsem vyresil jinak) pomerne dukladne, dost jsem toho nacetl i videl a vyzkousel a ze by samsung mel neco vyrazne lepsiho nez konkurence jsem si tedy nevsiml. Naopak, pro nekoho muze byt napr. absence podpory nekterych kodeku dealbreaker... A tohle plati ve vsech segmentech, vsude je hromada konkurence.
Tu LG si klidně pořiďte, pokud vám vyhovuje velikost. S jedinou věcí se ovšem smiřte, listování internetem vás brzy omrzí, to rohraní neumí pořádně žádná televize v porovnání s počítačem. A ještě rada na závěr. Připojte ji pokud možno ethernetovým kabelem a nikoli přes WiFi. To znamená kabel do internetové krabičky co máte někde v obýváku.
lmgify
listování internetem vás brzy omrzí, to rozhraní neumí pořádně žádná televize Nezjišťoval jsem, jak konkrétně jednotlivé značky řeší přístup k Internetu, ale minimálně některé jsou zřejmě jen glorifikovaný VNC client na PPP spojení
Značku neporadím, ale doporučuji matný displej. Není nic horšího, než se snažit sledovat obraz na zrcadle (koneckonců to asi znáš z CRT, ale na placatých je to snad ještě horší).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.