Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíječka na e-kolo před prvním použitím

Od: liska5 odpovědí: 5 změna:

Mám dotaz. Prý se má nová nabíječka před prvním použitím zapojit na 24 hodin do sítě. Sólo, bez barterky. Ta by měla být nabíjena až pak. Je to pravda? V manuálu k e-kolu nic takového není, ale v krabičce od baterie je lístek, který něco hlásá o 24 hodinách nabíjení, ale není s českým překladem.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

No nevím sice jskou značku pohonu máte, ale je to úplná blbost. Proč by se jako měla zapínat? Absolutně to nedává smysl. A nabíjení baterky si zase řídí nabíjecí elektronika. Mám e-kolo Bosch a něco takového tam nebylo ani náznakem.Dejte nabíjet baterku a neřešte to, je to hloupost.

hodnocení

5x

Ne, není to pravda - nabíječka v síti bez připojené baterie je opatření úplně k ničemu. Je ale pravda, že se doporučuje baterii e-kola před prvním použitím nabít na plnou kapacitu.

111®
hodnocení

2x

já jsem to vyluštil tak, že první nabíjení má trvat 24 hodin a to asi proto že se nedá definovat stav baterie a tím pádem ani nabíjecí proud. Na nabíječce by mohlo být jakým proudem j schopna nabíjet a podle kapapcity betrie se dá odhadnout čas potřebný na nabití..kapacita baterie je v Ah, proud nabíječky v A a podí jsou hodiny nabájení..cca.

liska5
hodnocení

Díky za odpovědi. Bude to nejspíš v tom textu tak, jak to napsal 111, že první nabíjení provádět 24h.

Možná bych to trochu poopravil na to, že první nabíjení může trvat 24 hodin. Jak jsem psal výše - nabíjení řídí elektronika a to, že to necháte 24 hodin na nabíječce ještě neznamená, že se to bude 24 hodin nabíjet. Na displeji uvidíte, kdy je nabito.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]