Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechal jsem mobil na nabíječce-hrozí něco?

Od: jordan odpovědí: 16 změna:

Dobrý den.

Nechal jsem bohužel mobil v budově, která se uzavírá na tři dny. Mobil je na nabíječce a mám strach o možné nebezpečí, které takovýto mobil ponechaný v nabíječce může způsobit. Chtěl bych se zeptat jestli mobil bude po této době v pohodě či nikoliv.

Děkuji předem za odpověď

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Mobil při nabití 100% vypne nabíjení - tedy pokud je novějšího charakteru - tzv. chytrý mobil. Běžně mám 8 hodin na stole na nabíječce - z toho třeba 1 hodinu nabíjí a svítí kontrolka, pak jen leží - nenabíjí - nabíječka nehřeje... je nabito, tak přestane proud odebírat.

doplněno 14.06.19 21:21:

@vernone- netuším typ nabíječky ani telefon, který je tam zapnutý. Znám však svou nabíječku starého telefonu, která už je opravdu na hraně životnosti-- přehřívá se. Také vím, že jsem měl starý alcatel tuším OT800, který prostě pekl a pekl...

Záleží asi i na baterii a kvalitě, funkčnosti.

A přeji vám hezký večer - už jsem se rozhodl, že mi ten můj dokáže pokazit jen inteligent... ;)

vernon
Neznám telefon, který by to v minulosti neuměl, ty novější charaktere...
jordan
hodnocení

a to platí i když je mobil úplně vypnutý? tzv. když nefunguje procesor.

vernon
Při nabíjení vypnutého telefonu procesor samozřejmě běží. Jen s BIOSEM, ale běží.
jordan
hodnocení

@jmlc - mám konkrétně Samsung Galaxy S5.

hodnocení

3x

Nehrozí o nic větší nebezpečí, než jaké je od kteréhokoliv přístroje zapojeného do el. sítě. Televize, světla, lednice, kávovar atd...

Taky se klidně může stát,že v budově ,která je tři dny opuštěná,se hlavním vypínačem odpojí proud a ty dojdeš po třech dnech a telefon ještě nebude ani plně nabitý.:-D

hodnocení

2x

Pokud vše funguje na 100%, tak telefon bude v pohodě, má LiPol baterii a umí ukončit nabíjení při nabití na plnou kapacitu.

Ale z praxe je známo mnoho požárů vzniklých právě od vzníceného telefonu, nebo nabíjječky. Takže shrnuto - rozhodně to není dobré nechávat telefon takhle dlouho na nabíječce a ještě k tomu bez kontroly. Ale pravděpodobnost, že se něco stane je malá.

hodnocení

2x
Můj starší dotykáč byl nedávno zapojený na nabíječce měsíc v kuse. Opravdu mu to nevadí ;)

vernon
hodnocení

2x
Neexistuje telefon, kterému by to vadilo. Ani nabíječka.
nox®
Pro baterii to zrovna šetrné není.
Pro baterii je to stejně šetrné, jako nabít telefon a na tři dny vytáhnout nabitou baterku ven. V obou případech bude prostě po třech dnech stále plně nabitá.

nox®
Pokud je telefon vypnutý a nedojde k žádnému poklesu tak ano, pokud je zapnutý, bude se cyklicky dobíjet a to je situace která pro baterii šetrná není, ne ovšem tragická. To jen pro názor, že neexistuje telefon, kterému by to vadilo.

nox:

zapnutý mobil ani cokoliv jiného s akumulátory připojeného na nabíječku se cyklicky nenabíjí

Udržuje se stále konstantní napětí 4,2V (nebo vyšší, dle konkrétního akumulátoru, mám tu i jeden s max napětím 4,35V). Takže cyklicky to nejde.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

hrozi jedine to ze ti ho nekdo ukrade

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]