Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpadky zvuku a obrazu při HDMI připojení

Od: petr123* odpovědí: 3 změna:

Nemáte někdo zkušenosti s HD rekordéry, připojenými přes HDMI kabel k televizi? Mám s tím totiž problém :(

Řekl jsem si že si udělám radost a koupil jsem si místo starého DVD přehrávače HD rekordér od LG. Po chvíli laborování jsem ale přišel na zvláštní závadu, kterou mi to při přehrávání na LCD od Sony dělá...

- Pokud je obraz se zvukem puštěný do televize přes SCART, tak je vše ok. Obraz i zvuk je bez problémů.

- Pokud ale použiju na propojení HDMI kabel (obyčejný kabel koupený v elektře, délka 1,5 metru za asi 250 Kč) tak mi při sledování televize občas na cca 1-2 sekundy zcela vypadává zvuk. Občas se k tomu přidá i "rozkostičkovaný" obraz :( Vyzkoušel jsem snad už všechny výstupní rozlišení z rekordéru i nejrůznější výstupní formáty zvuku - je to stále beze změny. Zkoušel jsem i různé HDMI konektory na televizi, zkoušel jsem i vést kabel jinudy pokud by šlo jen o nějaké rušení.

V obou případech jde o sledování televizního digitálního vysílání, problémem s kvalitou signálu to způsobeno není. Při sledování digitálního vysílání přímo v tuneru v televizi mi zvuk ani obraz nevypadává nikdy, při sledování přes rekordér tak jednou za pět až deset minut.

Problém podle mě musí být na cestě z rekordéru k televizi, protože se mi párkrát podařilo na harddisk nahrát místa kde byly výpadky zvuku, ale při přehrání těchto úseků byl záznam v pořádku.

Protože zatím nemám žádné zkušenosti s HDMI, tak bych se chtěl zeptat jestli jsou podobné situace "normální", jestli to může být třeba jen špatným kabelem nebo jestli to spíš vypadá na nějakou závadu přímo v rekordéru nebo v televizi. Bohužel nemůžu vyzkoušet jiný zdroj HDMI signálu, takže vlastními silami nejsem schopen nic otestovat :(

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomason*
hodnocení

0x

Ty kostičky budou ztráta signálu jeho slabost.Co zkusit kratší kabel .

petr123*
hodnocení

Rekordér jsem nakonec vrátil a místo LG koupil o pár tisíc dražší Panasonic. A se stejným zapojením a stejným HDMI kabelem už je vše naprosto ok.

tomason*

Taky řešení *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]