Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím můžete mi někdo vysvětlit jak rozeznám z hromady různých tužkových baterií která je nabíjecí a která jen na jedno použití, Vůbec tomu nerozumím. Asi jsem dala nabít 2 a vytekly mi do nabíječky. Tak bych ráda byla v obraze. děkuji
Na 3 je napsané lithium ty asi budou nabíjecí,ostatní nevím
U nabíjecích bývá nápis "rechercheable", tedy nabíjecí, případně acc jako acumulator, akumulátor (nabíjecí)
Obyčejné zinkouhlíkové články jsou označné Zn nebo ZnC, nebo zinc, nebo jiným slovním popisem.
Nebo se podle typu podívat na internet, zda je nabíjecí nebo ne.
U malých lesklých knoflíkových baterií do hodinek, hraček apod to bývají obvykle nenabíjecí články na jedno použití, které se ani nesmí zkoušet nějak nabít.
Na nabíjecích ještě bývá zajímavý údaj - kapacita v mAh (v miliampérhodinách), například 2100 mAh nebo u některých ještě slovo "charge"- nabíjení.
Nenabíjecí baterie jsou nejen zinko-uhlíkové, ale i tak zvané " alkalické" s větší výdrží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.