Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi PC ani TV

Od: vubecnikdo odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
mám dotaz, pustím ráno TV a dělá mi tohle (viz. foto.. to žluté bliká) - a ntb mi také se nezapne.. nevíte co s tím? a jestli to souvisí se včerejší bouřkou? :(

Nejde mi PC ani TV

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ano, bouřka může přístroje poškodit - když nejdou dva zároveň, tak je to skoro jisté. Zkontrolujte si všechny (snad) nahozené jističe (a každý ještě shodit dolů a zase nahodit). Zkuste v zásuvce, kde máte TV a NTB jiný spotřebič, jestli funguje. Zkuste zapnout NTB bez adaptéru (na baterii). Vytáhněte TV ze zásuvky, po několika minutách ji znovu zapojte a zkuste zapnout. Zdravím!

doplněno 07.06.19 16:54:

Tak to vypadá skutečně na to poškození bouřkou. Už jsem to také zažil a to prásklo poměrně daleko od našeho domu.

nikdo1
hodnocení

nene, nic z toho mi nejde bohužel :/
jajenom
hodnocení

a co se s tím dá dělat?
Přístroje buď necháte opravit nebo vyhodit. Možná máte pojištění, které kryje poškození bourkou, pak by Vám opravu pojišťovna zaplatila. Jinak jediná obrana je tzv. přepěťová ochrana.
olinl

pletiplote doplním tě s těmi přepěťovkami- je potřeba soustava přepěťovek "od elektroměru" až k zásuvce a ještě není nic jisté..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]