Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DMC-FZ28 vs Canon PowerShot SX1 IS

Od: chlamak* odpovědí: 6 změna:

Zdravim vsechny znalce fotoaparatu. Mam asi rocni Panasonic DMC-FZ28 a premyslim ho vymenit za Canon Canon PowerShot SX1 IS. Na Canonu je super ten CMOS snimac, rozliseni videa, lyziny na externi blesk, moznost napajeni AA bateriemi, ... ale ta svetelnost toho objektivu.. Co vy na to? Hmmm jet do toho Canonu? Neudelam chybu kdyz ho vymenim za stavajici panasonic?

fotoradce.cz/...

Predem dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

2x

Nevím, ale mě se rozdíl mezi těmito foťáky nezdá nijak podstatný.

Jestli je čip CMOS nebo CCD je v téhle cenové kategorii celkem jedno, naopak u levných jsou CMOS čipy známka mizerné kvality.

HD video dělá i Panasonic, je otázka jestli máš to super velké rozlišení videa u Canonu na čem přehrát v plné kvalitě. I na full HD televizi se ti bude obraz z Canonu degradovat.

Objektiv má podle mě Panasonic rozhodně lepší než Canon, je jednak světelnější a hlavně má i širší ohnisko.

Patice pro blesk u Canonu je super, je otázka ale jestli máš pocit že takové možnosti dokážeš využít jestli rovnou nejít do nějaké zrcadlovky.

chlamak*
hodnocení

Nerozumim presne. Doma sice mam full HD TV, myslis ze to full HD z Canonu bude nejakym zpusobem degradovano? Objektiv i ohnisko je u canonu slabsi... to je to co mne brzdi ho menit. Patici bych vyuzil.. myslim.. Kdysi jsem fotil vyhradne zrcadlovkama (na film) fotky byly hezci, melo to hloubku a clovek se s tim vyhral. Da se pohrat i s panasonicem, ale ta hloubka mi u digitalu bohuzel chybi.. Digi zrcadlovku? Premyslel jsem i nad ni, ale zas mne vadi, ze nejde se zrcadlovkou tocit video.. nebo to jiz v dnesni dobe neni pravda? *nevi*

Nechce se mi totiz vlacit pro video kameru, pro foto zrcadlovku.. (vim ze jednoucelove pristroje jsou znacka ideal) ale moje lenost je fakt obrovska... ;)

petr123*

Je to sice na první pohled šílenost, ale dnes už i zrcadlovky dokáží točit i video. Minimálně Nikon i Canon to umí, ostatní značky nevím.

doplněno 08.12.09 23:19:

Jo a k tomu videu - Panasonic točí 1280 x 720, což si myslím je slušné HD rozlišení. Canon má rozlišení 1920 x 1080, což ti tvoje Full HD televize zobrazí v plné kvalitě. Kdybys ale měl třeba jen HD Ready tak ti televize bude ten obraz přepočítávat na nižší rozlišené.

A ještě osobní názor - kvalitní optika s nižším rozlišením ti dá lepší obraz, než průměrná optika s vyšším rozlišením.

chlamak*
hodnocení

Jo, tak tohle mne je jasny.. akorat to, ze i zrcadlovky dnes dokazou tocit video jsem nevedel... zajimave, jdu hledat.. Diky moc

dejavu*
hodnocení

0x

Myslím, že s Canonem neprohloupíš, je to skvělý foťák a má bezkonkurečně nej fotky. Mrkni třeba na www.photo.net a vyhledej si tam fotky s ním focené a s tím druhým a uvidíš sám.

maci11

myslíte ,že canon je lepší než lumix tz 7? A v čem jsem začátečník

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]