Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeprava lednice - odstoupení od smlouvy

Od: rogues odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

objednal jsem si na Alze menší ledničku, včera jí doručili a po rozbalení jsem zjistil, že řešení vnitřního prostoru je opravdu zoufalé (z fotek nešlo bohužel poznat, v kamenné prodejně nikde nebyla k vidění). Rozhodl jsem se odstoupit od smlouvy, ale nějak musím dostat vlastními prostředky lednici zpět do Alzy.

Volal jsem do Alzy, jestli mi nezajistí svoz, když jim za to zaplatím - a nezajistí...

Potřebuji ledničku dostat z bydliště (Praha 4) na Prahu 9. Kvůli rozměrům obalu (100*60*60) se mi lednice nevejde do auta (resp. na ležato bych jí tam nacpal, ale bojím se, aby "přežila" cestu).

Kvůli váze > 30 kg (konkrétně 36kg) jí nejde poslat jako standardní balík přepravní službou a při kalkulaci vycházejí ceny jako 2 000 Kč, apod.

Neznáte, prosím, nějakou přepravní společnost, která mi v rámci Prahy (resp. ČR) odveze ledničku za nějakou normální cenu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ekr®
hodnocení

2x
Nemáš známého s větším autem, když ne zkus oslovit někoho s firemní dodávkou když jim nabídneš pětikilo, nebo vētší taxík, možností je plno.

hodnocení

1x
Sehnal bych si vozík za auto
Pokud neni tažný tak nàkej kamarád s vozíkem

asd1
hodnocení

0x

Přeprava nležato není problém...

lmgify

Lednice se nemají přepravovat naležato. Je to napsáno na krabicích.

Když se položí, tak pak snad musí 24 hodin stát, aby snand chladící kapalina stekla zpátky tam, kam má.

led
hodnocení

0x

Přepravila bych lednici na ležato vlastním autem, nic se jí nestane. Ve skladě jí nebudou okamžitě zapínat. I přepravce dopravující lednice na stojáka vám doporučí delší dobu nechat lednici v klidu. Že by to ve skladu dělali obráceně?

lmgify

Ona by se měla nechat stát 24 hodin i když se nakloní, k čemuž při nakládce, vykládce nebo tahání do schodů zcela určitě dojde.

24 hodin není z daleka potřeba vždy. Stačí většinou 2h a zbytkové množství oleje kopresoru nevadí... ostaně se tím maže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]