Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
plánujeme rekonstrukci kuchyně a chtěli bychom přejít na indukci. V bytě máme jednofázový jistič 25A. K místu, kde by měla být indukce, je přiveden 4 žílový kabel, ten je napojen na samostatný okruh. Myslíte, že indukce bude bez problémů fungovat tak, abychom mohli mít zapnutou např. troubu (na jiném okruhu) a další běžné spotřebiče v domácnosti a nevyhazoval se hlavní jistič? Případně bych uvažoval o pořízení indukce s regulátorem výkonu (např. varne-desky.heureka.cz/... Děkuji za názory.
Martin
je třeba trochu počítat: výkonné spotřebiče u nichž přichází v úvahou souběk provozu. Příklad: konvice 2000W/230=cca 10A, trouba 2300W/230=10A, nemohou být na jeden okruh , jistič 16A. takže 2 okruhy, indukce řekněme 3200W/230=14A tedy samostatnýokruh...přívodní jistič 25A , to jsem nevzal v potaz pračku -topení2000W..samostatný okruh...takže provoz indukce + a dál si dosaďte...jinak bude lítat hlavní jistič...
myslím že ne, žeto neutáhne, jedině v provozu na střídačku. Velké desky se dělají na 2 nebo 3 fáze. Pokud topojede jen na jednu fázi tak nepojedouvšechny plotny, nebo nepůjdou na plný výkon...je dobře že se ptáte před koupí, jiní se ptají až po koupi a pak se diví...
no ony jističe vydrží krátkodobé přetížení, vyhodí je náraz..mají tam bimetalové vybavení takže přidlouhodobém přetížení vypadnou také..
no tak už víte jak na to,ještě si to rozdělte na jednotlivé okruhy zásuvek...no a nedej bože abyste potřeboval přímotop...
Nemůžu si pomoct,ale celé mi to připadá jakési zmatené.Tazatel píše,že má jednofázový jistič25A.Asi hlavní,že? Nebo ne?Potom píše,že k místu,kde by měla být indukce,má přiveden čtyřžilový kabel,který je napojen na samostatný okruh.Ten je jištěn třífázovým jističem? Nebo proč je čtyřžilový?To mi nějak nehraje.Chtělo by to upřesnit.Pokud elektrikář říká,že to"nějak půjde",tak to asi nějak půjde.Nevím,proč do toho ještě plést přímotop!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.