Zdravím ve spolek. Pořadí někdo s Klímou do 10tis ( na netu je jich plno, např.od whirpool do deseti,elektrolux za sedmičku v elektru tuším electronics,pak v alze taky slušný výběr. Nevím ale, nač se mam při výběru soustředit nejvíc. Tak otázka 1 zní: když budu mít stroj v jednom pokoji, vleze chládek i do vedlejšího pokoje? Dohromady cca 30m čtverec.otazka 2 - u té whirpool je nějaký HEPA filtr,fakt to čistí vzduch? Co ten výkon chlazení - treba 12000 BTU - někde je ale i jen 7000. Stojí na tom tolik? Prosím vás pište jen ti co mi nebudou tady do toho kydat že co bych chtěl do desíti tisic a že pod dvacku nic nesezenu. Chci normální Klímu do desíti abysme neměli v bytě 35 stupňů. Jednoduché v datartu jsou pitomci tam ani raci nechodit neochota arogance no kopnout je víte kam co ta alza? Jsou tam ochotní? Jsem zvažoval i z 2 ruky ale dá se lidem věřit že dam někomu čtyřku za jetou Klímu a za dva dny mi zdechne a nikam se neodvolam. Od jistých dob s lidmi račí žádné obchody svět jde do...tak snad aspoň někdo poradí...a nerejpat prosím. V datartu mne dnes vytočili už dost
BTU je British thermal unit a říká, kolik tepla dokáže za urcity cas odčerpat. Vychází z nějakých šílených britských jednotek jako je libra, krychlová stopa a Fahrenheit a dá se snadno přepočítat na Watty. Pak zkuste najít kalkulačku na výpočet chladícího výkonu, někde na stránkách ČEZ nebo PRE jsem viděl pěknou, ale teď to nemůžu hledat. Počítá se tam všechno možný - plocha místnosti, orientace oken, tepelná izolace stěn atd. Co budete muset řešit je odvod toho tepla někam pryč. Chladící jednotka, která by teplo odebrala a pak ho nějak ničila beze stop, není fyzikálně možná. Pokud jen otevřete okno a vystrčíte chobot, teplo vám oknem poleze ven. Řešení je buď okno otevřít, ale vyrobit víceméně vzduchotěsné zábrany do rámu okna, nebo mít samotnou díru skrz zeď, okno nebo dveře.
mel sem jak mobilni tak ted splitky, pokud mate moznost splitky sel bych do splitky, jinak u mobilni bych se dival hlavne na vykon, protoze se muze stat ze to nakonec bude vic ohrivat vzduch vydechem nez ochlazovat vzduch, navic pokud chcete ochlazovat vic pokoju tak tam bude ten vykon potreba
pokud mobilni tak bych se dival po kvalite, napr, SAKURA
starsi nemusi byt nutne spatna, ja prodaval rok starou, byla jeste v zaruce, jenze sem prisel na to ze si radeji namontuju splitky tak co s tou mobilni, jedine prodat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.