Klasické Dymo má pásku s termovrstvou co vypaluje hlava do ní znaky. V lepší verzi lze rovnout laminovat... Všimněte si, popisů na UV záření, páska z černá... Casio vypaluje zase přes duble pásku, na polepovací pásku... Tam páska samotná, pokud není bílá na UV vybledne, ale popis zůstává...
kajamarik
Tak to DYMO vypaluje znaky do pásků? Pásky by měly býti UV odpoledné.
Zkus to tak, jako když máš termopapír (faxpapír). Normálně jí přejeď ostrou hranou nehtu a udělá se tam čárka, aspoň tak jsem si to ověřil ve své době když jsem to také zjišťoval sám... Nevím zase na druhou stranu jak se Dymo vyvíjelo dál, možná je více druhů potisku...!? Já 25 let používám Casio a to má pásky v podstatě stejné...
Aha tak popisovač ty znaky jen vytlačí a v pásce je barvivo, které to celé zviditelnění? Jen číslice a písmena vyťukám na display, mohu měnit i velikosti písmen, to není možné aby tam bylo tolik raznic? Díky
Prapůvodní mechanický princip DYMO pásek je v tom, že deformovaný plast ztratí barvu a zbělá. Novější (elektronické) DYMO (+ ostatní vyrobci CASIO, BROTHER) používají termotransférový tisk. Kazeta s páskou obsahuje samolepící pásku a tenoučkou termotransferovou pásku s barvou potisku. Tepelnou tiskovou hlavou se přenáší barvivo na pásku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.