Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
řeším takový problém, že 4-letý syn má velké problémy na chalupě prarodičů. Předpokládáme, že díky prachu a topení dřevem celkem pravidelně dostane do 2 dnů solidní záchvaty kašle, které přejdou i do laryngitidy.
Nejdřív jsme přemýšleli o čističce vzduchu do ložnice, která by to mohla třeba vyřešit. Ale pak jsme si řekli, že jak je ložnice v podkroví, tak přes léto je díky vedru těžce obyvatelná a proto bychom to rovnou zkombinovali s klimatizací. Co jsem se dočetl, tak klimatizace by měla zajistit to samé jako čistička s bonusem ochlazení vzduchu. Také jsem si zjistil, že mobilní klimatizace je blbost a koukám se po split.
Můžete mi prosím poradit, jestli je pravda, že klimatizace dokáže vyčistit vzduch v místnosti jako čistička? Jakou značku a jaký typ byste pro toto řešení doporučili? Daikin, Fujitsu anebo něco úplně jiného?
Koukal jsem na Fujitsu Daisekai 6.5, ale fakt se v tom nevyznám..
Klimatizace musí obsahovat nejlépe HEPA filtry.
Uhlíkové filtry fungují pouze proti pachům.
Oba filtry se musí občas měnit, uhlíkový doporučují většinou asi čtvrtletně, HEPA ročně. Z zkušeností uhlíkový stačí měnit až když přestane pohlcovat pachy.
Pokud Vám alergolog doporučuje zvlhčování vzduchu, máte problém, klimatizace vlhkost ze vzduchu naopak odstraňuje.
Například klima s HEPA whirlpool.cz/...
Testy na alergii jsme již udělali a je alergický na pyl, prach a kočky, takže standard. Podle mě to bude hlavně díky tomu prachu a topení dřevem (větší teplo, dým z kamen atd.). Problémy tam mají víceméně všichni alergici a proto bychom chtěli zkusit to čištění vzduchu. Nejedná se jen o ložnici, ale o celý dům. To, že bychom tam koupili extra polštář a přikrývku jen pro něj jsme taky řešili.
Každopádně mít ložnici, kde bude studený a čistý vzduch by mělo hodně pomoci. Prostě taková oáza oddechu..
nejlepší,když ho necháte být!pyl,prach,kočky,to všechno je přirozené...čištěním,sterilním prostředím stav jen zhoršíte.časem do něj začnete prát léky, bude mít foukátko atd...nechte ho žít přirozene!odstraňte i v bytě přílišnou sterilitu a bude zdravější...copak myslíte,že dřív děti někde na dvoře řešily alergie?hráli jsme si v prachu a uhlí a jsme stoprocentně zdraví...ať chodí na celý den do lesa a ven místo kupování čističek...bude žít celý život ve sterilním prostředí?vyčistíte mu vzduch ve škole,u kamarádů,na ulicích,s první holkou?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.