Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
řeším takový problém, že 4-letý syn má velké problémy na chalupě prarodičů. Předpokládáme, že díky prachu a topení dřevem celkem pravidelně dostane do 2 dnů solidní záchvaty kašle, které přejdou i do laryngitidy.
Nejdřív jsme přemýšleli o čističce vzduchu do ložnice, která by to mohla třeba vyřešit. Ale pak jsme si řekli, že jak je ložnice v podkroví, tak přes léto je díky vedru těžce obyvatelná a proto bychom to rovnou zkombinovali s klimatizací. Co jsem se dočetl, tak klimatizace by měla zajistit to samé jako čistička s bonusem ochlazení vzduchu.
Také jsem si zjistil, že mobilní klimatizace je blbost a koukám se po split.
Můžete mi prosím poradit, jestli je pravda, že klimatizace dokáže vyčistit vzduch v místnosti jako čistička? Jakou značku a jaký typ byste pro toto řešení doporučili? Daikin, Fujitsu anebo něco úplně jiného?
Koukal jsem na Fujitsu Daisekai 6.5, ale fakt se v tom nevyznám..
Klimatizace musí obsahovat nejlépe HEPA filtry.
Uhlíkové filtry fungují pouze proti pachům.
Oba filtry se musí občas měnit, uhlíkový doporučují většinou asi čtvrtletně, HEPA ročně. Z zkušeností uhlíkový stačí měnit až když přestane pohlcovat pachy.
Pokud Vám alergolog doporučuje zvlhčování vzduchu, máte problém, klimatizace vlhkost ze vzduchu naopak odstraňuje.
Například klima s HEPA whirlpool.cz/...
Testy na alergii jsme již udělali a je alergický na pyl, prach a kočky, takže standard. Podle mě to bude hlavně díky tomu prachu a topení dřevem (větší teplo, dým z kamen atd.). Problémy tam mají víceméně všichni alergici a proto bychom chtěli zkusit to čištění vzduchu. Nejedná se jen o ložnici, ale o celý dům. To, že bychom tam koupili extra polštář a přikrývku jen pro něj jsme taky řešili.
Každopádně mít ložnici, kde bude studený a čistý vzduch by mělo hodně pomoci. Prostě taková oáza oddechu.. ![]()
nejlepší,když ho necháte být!pyl,prach,kočky,to všechno je přirozené...čištěním,sterilním prostředím stav jen zhoršíte.časem do něj začnete prát léky, bude mít foukátko atd...nechte ho žít přirozene!odstraňte i v bytě přílišnou sterilitu a bude zdravější...copak myslíte,že dřív děti někde na dvoře řešily alergie?hráli jsme si v prachu a uhlí a jsme stoprocentně zdraví...ať chodí na celý den do lesa a ven místo kupování čističek...bude žít celý život ve sterilním prostředí?vyčistíte mu vzduch ve škole,u kamarádů,na ulicích,s první holkou?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.