Nejste přihlášen/a.
Ahojte,
mám elektronickou součástku na měření UV záření - ultrafialové záření pro potřeby meteorologie a měřící modul chci umístit ven. Problém je, jaký materiál na vrchní část použít. Potřebuji průhledný, plně propustný UV, aby měřící modul právě UV mohl měřit. Bohužel sklo i plexisklo ... všechny jsou UV stabilní - nepropouští. Na víc to potřebuji v teplotním rozmezí ideálně -20 až +40°C.
Nenapadá Vás něco, co použít? Vůbec nic nemohu na internetu nalézt
Našel jsem jen nějaké sklíčko do mikroskopů, které je však příliš tenké = krupobití při bouřce to hned rozbije.
Jak už jsem jednou uvedl,PMMA polymethylmetakrylát - organické sklo , je jedním z mála plasrtických materiálů,které téměř UV zážení nepohlcují.Měl by to být PMMA odlitý.,ne extrudát..
Makrolon,čirý polycarbonát,je vhodný také,pro zastřešení a venkovní aplikace je vyráběn v deskách s dvojitým UV filtrem.
Dal by se tedy použít i kompakt disk zbavený záznamu.
JABRAKA
UV záření má pro měření důležité tři rozsahy podle vlnové délky,a to UV A kolem 400 nm UV B kolem 300 nm a UV C pod 200 nm.Nejkratší vnové délky mají také největší pronikavost.Pohlcování v ochranném sklíčku bude různé podle vlnové délky.Ale dá se měření nakalibrovat.
Ještě poznatek-podle posledních výzkumů lze ve vesmíru najít i UV záření s vlnovou délkou i 10 nm
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.