Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fén - vypadly vypínač

Od: nikc® odpovědí: 5 změna:
Zdravím. Vypadl mi vypínač z fénu, takže funguje hned, jak ho dám do zásuvky a nedá se vypnout. Myslíte, že ho můžu ještě používat nebo raději koupit nový? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nevím přesně jaký model fénu máte, ale většinou je to tak, že při vypínání je potřeba napřed vypnout vyhřívání topné spirály a po chvíli motor. Protože, když vypnete "natvrdo" celý fén najednou, může dojít k přehřívání spirály a k jejímu přepálení. Bývalo to popsáno i v návodu.

hodnocení

To jo, ale jak to souvisí s vypadlým čudlem? Fén je to ETA, starý 12 let.

Proto píšu, jak to je, když neznám váš fén. Eta je značka, která má jako každá jiná, mraky typů fénů. Jak se ovládá, musíte vědět vy (podle návodu). Když vydržel tak dlouho, zřejmě je kvalitní a ovládala jste ho správně. Třeba dejte fotku, nebo přesné označení.

hodnocení

0x

No, jestli z toho nekoukají živé dráty a neexistuje nebezpečí si někam sáhnout, tak z hlediska bezpečnosti člověka by to neměl být problém. Jestli to neodskáče fén je záležitostí konstrukce fénu, na to nikdo na dálku neodpoví. Hlavně to nenechat v zásuvce nebo budeme řešit otázku, co s vyhořelým bytem...

(počítám, že" vypadl vypínač" znamená pouze upadlou nějakou plastovou páčku, takže fén pouze nejde ovládat)

hodnocení

Ano, vypadl ten čudlík. Dokonce mi někam vylitl a já ho nenašla. Ale fén jel dál. Ze zásuvky jsem ho vypla pak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]