Nejste přihlášen/a.
Zdravím, vím, že přímo amazon.com nezasila elektroniku do ČR. Ale někteří prodejci, kteří prodávají elektroniku prostrednictvím amazonu mají uvedeno "International shipping available". Je možné od těchto prodejců tu elektroniku do ČR objednat? Příjde mi divné, že sám velký amazon tohle nepodporuje, ale ostatní prodejci ano. Nemáte s tím někdo zkušenost? díky Michal
ano tuhle sluzbu take znam a v pripade nouze asi budu nucen pouzit. Ale radeji bych volil o neco mene komplikovanejsi variantu a to nakup primo od prodejce...Zkousel jsem na amazonu vytvorit cvicnou objednavku a pred dokoncenim ji stornovat. Vybral jsem si notebook primo od amazonu a hned me to upozornilo ze tohle zbozi nejde zaslat do me destinace. Kdyz jsem zkusil ten samy notebook od prodejce 3treti strany, ktery ho nabizi na amazonu tak zadne upozorneni nevyskocilo...Tak se ptam jestli s tim nahodou nema nekdo zkusenost nebo neni v tom nejaky hacek?
Posílání přes hranice je vždy problematické, takže se nedivím že se s tím samotný Amazon "nechce párat". Pokud ti to pošle jiná firma tak proč ne. Ale nezapomeň na všechny komplikace které to v podobném případě může přinést.
To že budeš mít špatnou zástrčku do sítě je to nejmenší. Můžeš mít problém se zárukou, navíc se zboží může i při samotné přepravě poškodit. Rozhodně za něj budeš doplácen celníkům DPH. Jestli pro tebe něco znamená i legalita operačního systému tak ho tam budeš mít v angličtině, pokud budeš chtít český tak ho budeš muset znovu koupit nebo ukrást.
jj s timhle vsim pocitam...chci kupovat apple a ten ma celosvetovou zaruku 1rok. Co se tyka prepravy tak snad doufam ze v dnesni dobe jsou vsechny zasilky jiz pojisteny - nebo mas nejakou jinou zkusenost?. To DPH je presne ten duvod proc to chci primo od prodejce a ne pres nejakou tu sluzbu jako shipito nebo shopguru. Kdyz bych to koupil pres shopguru tak bych platil dph v USA i dph v CR. Ale kdyz si provedes net objednavku s dorucenim za hranice USA tak to prodavaji bez jejich DPH(u nich se to jmenuje nejak jinak ale vyznam je stejny) a zaplatim DPH jenom ceske. OS v anglictine mi zas tak moc nevadi.
No daň zaplatíš v USA ať už to koupíš jakkoliv, tedy pokud to nekoupíš ve státu kde se VAT neplatí. Ale teď si zrovna nejsem jistý který stát to je...
Zásilky jsou pojištěný / nepojištěný podle toho jak si to necháš poslat, na nic automatického spoléhat nemůžeš. Ale čím větší pojistka a rychlost přepravy, tím dražší poštovné. Osobně bych si něco jako počítač asi nechal raději poslat přes Shipito, ti mají přece jen velké zkušenosti s posíláním do ČR a navíc to jako "američani" můžou koupit v kterémkoliv obchodě bez ohledu jestli posílají do Evropy nebo ne. Těch pár dolarů navíc bych na to asi obětoval.
S tou mezinárodní zárukou si to raději ještě ověř, neznám místí Apple jakou má politiku. Některé místní zastoupení mezinárodních značek celosvětovou záruku uznávají, některé ne.
Mno ja prave o tech jejich Sales Tax nasel tento clanek, a z toho jsem usuzoval ono neplaceni tax v USA. Ale kdyz ted nad tim premyslim, tak nevim co vsechno si predstavit pod pojmem "jiny stat". Asi je to mysleno jenom v ramci USA a nikoliv v ramci celeho sveta.
Mas nejakou zkusenost s prepravnima spolecnostma? nejaky tip? kterou ano, kterou urcite ne?
Co se tyka zaruky tak mam poznatek z praxe. Jeden muj znamy si privezl apple z ameriky a reklamoval v Brne. Stacilo jim jenom znat vyrobni cislo a dohledali si tu zaruku v centralni databazi. Vsechno proslo bez komplikaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.