Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napájení tabletu bez USB

Od: d4n3rs odpovědí: 6 změna:

Zdárec, mám dotaz nemáte někdo zkušenost s napájením tabletu jinak, než přes usb...například připojení přímo na baterku?

Napájení tabletu bez USB
Napájení tabletu bez USB #2
Napájení tabletu bez USB #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

1x

Ale jo. Po závadě v napájecí části tabletu jsem vyvedl kablíky přímo z baterky skrz otvory v plášti tabletu a zakončil jiným konektorem. A baterii jsem nabíjel přímo. Ale nabíjel jsem to přímo obvodem CC/CV aliexpress.com/..., který byl připojen k zdroji DC. A nastavil jsem správné hodnoty napětí a proudu, abych baterii neničil.

d4n3rs
hodnocení

*palec*To jsem rád, že to je možné...

A neporadil by jste mi náhodou na které dráty připojit?

Popřípadě i jaké napětí a proud potřebuju, ale to nebude snad problém vygooglit...už tak díky za pozitivní odpověď

rv*

Jak zapojit netuším, ale podíval bych se a změřil bych si to. Stačí samozřejmě dva dráty + a -, ten zbytek může být od měření teploty, nebo mají zvlášť přivedené dobíjení a zvlášť napájení tabletu. Jinak nabíjení nemá překročit 1C - tedy jestli je kapacita baterky 3 Ah, nemělo by to být přes 3 A. Já teda nastavuji 1 A a max. napětí nesmí překročit 4.2 V - nemá cenu to šponovat, zkracuje se životnost baterie. A pravděpodobně tablet bude špatně ukazovat stav baterie, protože ten stav odvozuje ne z napětí baterky, ale z proteklých proudů a teď o tom extra nabíjení nebude nic vědět.

hodnocení

0x

Oprav si nejlíp konektor, nebo se připoj za něj, rozhodně ne přímo na baterii, byl by potřeba obvod navíc. Jestli to nebude přímo patrný, jak to vede a nebude to možný z nějakýho důvodu propípnout, stahni si schema zapojení.

d4n3rs
hodnocení

To je právě problém, když jsem se pokoušel odpájet micro usb konektor, tak jsem u toho zlomil IO kde je Jack 3,5 a právě micro USB konektor a ze kterého vedlo vše k baterce... tablet funguje i bez toho, ale až se úplně vybije, tak ho nemám jak nabít.

hodnocení

0x

Opravoval jsem už dva tablety, u nichž vnučky vylomily micro USB konektor. Napojil jsem bod + na desce u vylomeného a demontovaného microUSB konektoru. Je to nutno pájkou s tenkým hrotem a slaboučký slaněný vodič. Bod potenciálu - je jednoduchý, jsou to velké plochy na desce tišťáku. Nutno ověřit ohmettrem proti vývodu z baterie (černé vodiče). Pak jsem upravil zadní víko, vytvořil prostor a do tabletu osadil normální USB2 konektor. A na něj napojil vodiči oba póly, na krajní piny, dle typového zapojení USB (polarita). Fixoval jsem přilepením a obalením tmelem mamut. K napájení-nabíjení je pak nutno použít kablík s vidlicí USB2. Pak je možno běžně nabíjet a i notifikační dioda, pokud je instalována, signalizuje nabíjení a nabíjení je řízeno. Vše se dá běžně zakoupit v prodejně s elektronickými součástkami. Data pak je možno přenášet buďto pomocí SD karty, nebo aplikacemi pro komunikaci přes WiFi a pod. (googl Play).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]