Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Pořídil jsem si novou televizi Panasonic. Všechno funguje, ale mám jeden problém. Přes wi- fi se dá sledovát internet. Takže občas se podívám na něco s archívu jednotlivých stanic. S ČT není žádný problém, načte a přehrává plynule. Potíž je ale se sledováním archívu televize Prima. Tam je vložená reklama. Do jednoho dílu seriálu obvykle tak čtyři. To mi nevadí, ale právě tam ten problém vzniká. Trvá poměrně dlouho než se načte to, co chci sledovat. To je ale zřejmě složitější grafikou. Nakonec se to načte a začne přehrávat. Je to plynulé, bez sekání. Pak ale dojde na reklamu a v tom to je. Někdy jí přehraje a film pokračuje. Stane se to třeba až na druhém bloku reklamy. Najednou se obraz sekne, obrazovka nemá žádný obraz a nezbývá nic jiného, než se tlačítkem return nebo exit dostat do TV módu. A tady to je. Zmizí obraz u všech naladěných programů, Zvuk jde normálně, informační okénko s detaily programu funguje, nejde pouze obraz. Co je ale zajímavé, že ani po znovunaladění programů se obraz neobjeví, jde pořád jen zvuk. Naladí se všechny programy, ale bez obrazu. Pomůže jedině tovární nastavení a poté naladění programů. Pak je vše OK. Zkoušel jsem mačkat všechna tlačítka na DO, ve chvíli kdy se to stane, abych vrátil obraz, ale pomohlo to jen jednou a to vůbec nevím, co jsem zmáčkl. Funguje pouze tlačítko teletextu Tam se teletext objeví na všech programech. Tedy těch které ho mají. Je pravda, že televize má funkci vypnutí obrazu. Pak stačí podle manuálu stisknout jakékoli tlačítko na DO a obraz se objeví. Tuhle funkci ale namám aktivovanou. Jěště musím napsat, že se mi to nestalo jen během reklamy, ale i při sledování filmu. Výsledek je vždy, že zmizí při návratu do TV módu obraz na všech programech. Třeba nemám nejrychlejší přípojení k internetu, ale ČT hraje přes wi- fi v pohodě, tak to asi nebude nejhorší. Mám tím na mysli, že by se dalo pochopit spadnutí, ale nechápu proč by měl zmizet obraz na všech programech. Nejhorší je, že všechna svá nastavení musím pořád opakovat, protože musím dát TV do továrního nastavení. Zkusil jsem TV i vypnout- zapnout, ale obraz se neobjevil. Já myslím, že se něco musí zmáčknout nebo nastavit, ale nevím co. Díky za případné rady.
Vidím to na nový firmware, pokud je k dispozici; pokud nepomůže ani přeinstalace původního (pokud není nový), tak reklamace, píšete, že je tv nová...pokud problém vzniká při reklamách a vy vlastně ani DO nepoužíváte...
Ono se to nestalo jen při reklamách i když většinou ano. Ale třeba včera se to stalo mezi 2. a 3, reklamou. Jinak DO používám, protože některé reklamy jdou urychlit. Naskočí tam po nějaké chvíli "přeskočit reklamu", tak na to kliknu a ono to přeskočí na další. Někdy je nechám přehrát celé a odskočím si. Jinak firmware se mi po chvíli hledání ukázal na obrazovce jako poslední.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.