Nejste přihlášen/a.
Je více druhů tisku, třeba inkoust, tiskárny fy Brother pro bílé i barevné podklady; nebo AnaJet Termotransfer popsán výše...pár podobných dotazů. A ceny? 25 000,- vám stačit asi nebude...
S tímto dost omezeným rozpočtem bych spíše doporučil sítotisk. Tiskárnu pro přímí potisk textilu za 25k určitě nekoupíte. je možnost tisknout na barevné laserovce na přenosový papír a pak přežehlit na textil, ale výsledek nic moc a také to dlouho nevydrží.
Se sítotiskem se dá docela slušně a levně doma začít, stačí cca 3000-4000 Kč. Metoda je spíše pro sériovku než pro kusovou výrobu. Osobně jsem si to i vyzkoušel, jelikož od výroby plošných spojů to není daleko a není to nic těžkého.
To co předvádí na tom videu je potisk triček pomocí termotransférového papíru na který se tiskne běžnou inkoustovou tiskárnou a pak se papír nažehlí a sloupne.
Papír k tomu určený je například tento, ale jinak je v nabídce více firem, které se zabývají výrobou fotopapírů:
Obrázky jsou relativně trvanlivé, ale doporučuje se praní v ruce.
Pro upřesnění, ten vehement na videu není tiskárna, ale "žehlička", v domácích podmínkách stačí bohatě běžná žehlička.
Tento termotransferový potisk je ale pekelně drahý.Před časem jsem zkoušel sítotisk na látku,je to principiálně jednoduchý postup a hlavně levný.Dá se s ní vyrábět i poměrně velké serie.Síto se dá jednoduše omýt a nanést novou masku.
JABRAKA
Pekelně drahý? To bývávalo, dnes 30Kč za jednu A4 termotransférovou folii pro kusové domácí použití, mi nepříjde moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.