Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna pro potisk textilu

Od: libu odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
Jakožto absolvent oděvní školy by jsem rád navrhoval a vytvářel potisky na trika, mikiny všech různých barev.
Má s tím někdo zkušenosti a poradil by nejakou dostačující tiskárnu? Aby tiskla to, co si ve photoshopu navrhnu.
Do tiskárny si mohu dovolit investovat maximálně 25000 a nebráním se ani koupi použité.
Děkuji moc za jakekoli rady ohledně tohoto problému.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejsem z oboru, ale budete potřebovat tiskárnu pro termotransfer, který grafiku vytiskne na "papír" (pozor na jednoduché tiskárny, které slouží k tisku pouze šťítků, EANů apd, jmenují se stejně *smich* ) a lis, který to do trička zažehlí. Tedy dva stroje.

http://www.jhktextil.cz/cz/termotransferovy-tisk/a-51/

hodnocení

2x

Je více druhů tisku, třeba inkoust, tiskárny fy Brother pro bílé i barevné podklady; nebo AnaJet Termotransfer popsán výše...pár podobných dotazů. A ceny? 25 000,- vám stačit asi nebude...

hodnocení

2x

S tímto dost omezeným rozpočtem bych spíše doporučil sítotisk. Tiskárnu pro přímí potisk textilu za 25k určitě nekoupíte. je možnost tisknout na barevné laserovce na přenosový papír a pak přežehlit na textil, ale výsledek nic moc a také to dlouho nevydrží.
Se sítotiskem se dá docela slušně a levně doma začít, stačí cca 3000-4000 Kč. Metoda je spíše pro sériovku než pro kusovou výrobu. Osobně jsem si to i vyzkoušel, jelikož od výroby plošných spojů to není daleko a není to nic těžkého.

Sítotisk bude potřebovat spíš křivky než Photoshop... :) Myslím, že chce něco jiného než dvě tři barvy na tričku... ale třeba ne.

hodnocení

0x

To co předvádí na tom videu je potisk triček pomocí termotransférového papíru na který se tiskne běžnou inkoustovou tiskárnou a pak se papír nažehlí a sloupne.

Papír k tomu určený je například tento, ale jinak je v nabídce více firem, které se zabývají výrobou fotopapírů:

rafoshop.cz/...

Obrázky jsou relativně trvanlivé, ale doporučuje se praní v ruce.

doplněno 21.05.19 21:06:

Pro upřesnění, ten vehement na videu není tiskárna, ale "žehlička", v domácích podmínkách stačí bohatě běžná žehlička.

jabraka*
hodnocení

0x

Tento termotransferový potisk je ale pekelně drahý.Před časem jsem zkoušel sítotisk na látku,je to principiálně jednoduchý postup a hlavně levný.Dá se s ní vyrábět i poměrně velké serie.Síto se dá jednoduše omýt a nanést novou masku.

JABRAKA

Pekelně drahý? To bývávalo, dnes 30Kč za jednu A4 termotransférovou folii pro kusové domácí použití, mi nepříjde moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]