Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Jsem člověk zabývající se elektronikou. Mám nastudovanou teorii a osahané nějaké součástky(takže naprostý začátečník).
Ale ještě jsem nepostavil nic normálně použitelného(astabilní klopný obvod nepočítám). Tak se ptám s čím bych mohl začít? Už jsem přemýšlel o úpravě starého ATX zdroje na zdroj laboratorní. Nicméně se chci v budoucnu vrhnout i do tajů rádia, tak jsem přemýšlel o stavbě nějaké jednoduché vysílačky ( třeba CB).
Takže vás prosím o rady jak pokračovat v elektronice a jestli se mám vrhnou do digitálního nebo analogového světa. Prostě nějaké to usměrnění a nápady na projekty, které bych mohl zvládnout. Zatím jsem takový udivený(jeden týden se zabývám osmibity a potom zase příjmem obrázků z meteorologických družic), takže bych potřeboval trochu usměrnit, abych pouze teoreticky nesnil, ale vrhnul se i do praxe.
Pokud máte nějaké zajímavé odkazy ke studiu, které na to jdou "od lesa", neváhejte je přidat!
Omlouvám se za sloh i pravopis a děkuji za každou odpověď.
Všichni jsme začínali od nuly!Musíš nejprve pochopit elektřinu, pak její účinky a základní obvody a jejich použití a pak trochu složitější Naučit se pájet součástky,vyrobit si tištěný spoj .Ten zdroj je jedna z prvních zařízení,která se doma používá.Dále soprava měřicích přístrojů.Bez měření není pořádná práce.
Radio neznamená výkonný superhet,ale třeba krystalka.jako počátrek.Dnes to chápe každý jako koupit si jeden integráč a připojit zdroj a anténu a reproduktor a je hotovo-.To ale nikomu nic nedá>
JABRAKA
Já myslím, že nejde jen o to "slepit " dohromady nějaké součástky. V první řadě je potřeba začít se základy elektroniky (elektrotechniky). Pochopit všechny návaznosti a souvislosti. Sestavit nějaké zařízení podle schematu umí kde kdo. Ale důležité je hlavně pochopit co a jak funguje a proč. Protože je potřeba umět takové zařízení i opravit. A bez základních znalostí chybu nenajdeš, protože musíš právě znát jak to pracuje a proč. Jako samouk máš před sebou dlouhou cestu. Vždy je lepší být v oboru vyučen, pak je vše snadnější. Protože vždy se lépe učí, když ti látku někdo vysvětlí a můžeš se případně ptát. Držím palce.
Že to není snadný obor se můžeš přesvědčit i zde na fóru. Různých chytrolínů je zde dost, pak radí nesmysly a myslí si asi jaké jsou hvězdy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.