Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chtěl bych nahrávat pořady z televize na DVD disky. Měl jsem DVD rekordér s HDD a analog. tunerem. Musel jsem do něj přivádět digitální signál přes set-top-box. Rekordér se porouchal a já přišel o možnost nahrávat z televize. Nechci už znovu investovat peníze do DVD rekordéru. Slyšel jsem o možnosti nahrávání pořadů na set-top-box s HDD.
Zajímalo by mně jestli lze pomocí takového přístroje nahrát pořady na pevný disk a posléze pomocí PC upravovat a vypálit. Jedná se mě jen o vymazání některých částí, převážně reklam.
Pokud toto lze, jakou značku a jaký přístroj zvolit? Výhodou by byl dvoutunerový, ale nevím jestli se zabudovaným pevným diskem nebo USB, kde je nutné ještě pořídit externní disk.
Děkuji za radu
Dobrý den,
pokud chcete nahrávky kopírovat do PC pak určitě zvolte model s možností připojení USB externího disku. V případě zabudovaného pevného disku by bylo kopírování nahrávek do PC značně nekomfortní /nutnost rozebírat minimálně STB a dolovat z něj disk/.
Jaký konkétně zvolit zkuste pohledat nějaké testy a recenze.
Nevím co zvládnou lepší set-top-box s HDD, ale rozhodně vím, že i velice kvalitní DVD recordery s USB a HDD neumí přes USB kopírovat na externí disk. Takže požadavek USB je jen jedna z podmínek.
doplněno 07.12.09 16:38:Spíš existují zařízení s možností PVR což je možnost přímo nahrávat na externí disk, který však v mnoha případech musí být formátován na FAT.
Teď nevím jestli jsem se dobře zeptal. STB s možností připojení externího USB uložiště ve vlastně PVR, nebo to tak není?
Já bych chtěl dvoutunerový STB kde je možnost připojit přes USB flashdisk nebo externí HDD. Na toto médium bych zaznamenal pořady z digitální TV a poté bych je přenesl do PC kde bych smazal reklamy a vypálil na DVD. Pokud to tedy lze. To by mě právě zajímalo. Jestli disk zformátovaný na FAT jze přešíst v PC. Předpokládám, že formát provedu po zapojení k set-top-boxu.
Promiňte jsem v tomto laik a chci se před koupí informovat.
Prostuduj si fóra. V některých je možná nutná registrace. Není to snad warez takže to admin asi nesmaže.
Ano jsou STB jednotunerové, či dvoutunerové a to 2x satelitní příjem kde skutečně můžeš na jeden program koukat a druhý nahrávat.
Ovšem myslím, že musejí být zdvojené i LNB tak jako by jsi měl 2 satelitní přijímače
Jsou STB dvoutunerové a to pro příjem ze satelitu a pozemní příjem. Tam ovšem nelze použít oba najednou.
Jsou STB se zabudovaným HDD, nebo jen s přípravou pro HDD, či s USB pro externí disk, myslím že ale též i s připojením eSATA pro SATA HDD.
Jsou STB s OS pod Linuxem kde můžeš jednu kartu po síti sdílet s někým jiným nejenom ve vlastním domě, ale na druhém konci světa.
Pochopitelně i některé další STB umožňují sdílení po RS232 v domě
Jsou STB ke kterým je dobrá softwerová podpora a funkce se vylepšují
To se však většinou týká tzv. EMU (emulace kódování) , ale na černo poslouchat kódované stanice, to asi nechceš
doplněno 08.12.09 01:34:Je možné, že jsou i STB kteé již nevyžadují formát FAT. Většinou vše najdeš v těch fórech a určitě existují i další. Každý má svoji prioritu. Někdo Golden, někdo Topfield, někdo Showbox.
Mně třeba jeden doporučoval Dreambox či Optibox. Myslím, že jeden z nich je klon toho druhého mnohem dražšího. Ale nevím zda je některý dvoutunerový či zda umožňuje PVR.
Dobrý den.Též o tom uvažuji.Zdá se mi vhodný tento přístroj akorát se mi nelíbí značka. xip.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.