Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na jakou USB paměť nahrává s.t.b. STRONG 8211

Od: hd odpovědí: 14 změna:

Dobrý den.Nemáte někdo zkušenosti se set top boxem STRONG SRT 8211? Zakoupil jsem S.T.Box a mám problém s nahrávkou (hlavně v HD kvalitě). Při přehrávání záznamu (ruční záznam a hlavně timeshift) se obraz i zvuk pozastavuje. Záznam programu bez HD se téměř nezastavuje. Jinak při sledování programu naživo je vše O.K.. V prodejně mi byla pro nahrávání nabídnuta USB-flash ADATA 32GB (R:100MB/s,W:50MB/s). Potřebuji ještě větší a rychlejší flashku, nebo musím mít HDD externí disk, který je dražší než samotný set top box? Nebylo by dočasným řešením použít rychlou SD kartu a čtečku? Ale s jakou minimální rychlostí? V návodu k set top boxu není uvedeno nic konkrétního. Děkuji předem za odpověď a za rady.Dobiáš.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podívejte na 8.0 Řešení problémů; z návodu, který si stáhnete zde. Str.23, poslední bod. Problém při přehrávání hlavně v HD, pomalá flash. Cituji...Zařízení USB flash nemusí disponovat dostatečnou rychlostí

doplněno 17.05.19 18:27:

Takže rychlejší flash-ku

doplněno 17.05.19 18:32:

Nebo hned HDD

hd
hodnocení

Jeden opravdu dobrý TV a satelitní servisman mi doporučil sehnat flashku, která má na obalu ikonku filmové klapky a nebo mezi systémovými požadavky uvedeno "media player" (nebo "media play"?). Jenže na e-shopech rozdělují flashky jen podle kapacity a rychlosti. Budu muset asi hledat v "kamenných" prodejnách. U externích HDD je to prý stejné, fungovaly by zase jen některé. Díky za váš příspěvek.

lmgify

To jsem ještě neslyšel a dost o tom pochybuji.

Pošli se přesný typ té tvojí flashky. Zkusím se podívat po podrobnějších parametrech. Je ale dost rychlá na záznam HD programu.

hd
hodnocení

Je to flash ADATA S102 PRO 3.1 (R:100MB/s,W:50MB/s) 32GB, ale ještě před ní jsem zkoušel ADATA UV 150 3.1 (R:90MB/s,W:20MB/s) 16GB.

lmgify
hodnocení

3x

Pro představu: HD program se vysílá (ukládá, přehrává) rychlostí zhruba 1MB/s, tedy VÝRAZNĚ MÉNĚ než je rychlost flešky. Chyba bude někde jinde. že by nějaké konflikty na rozhraní USB? *nevi*

hd
hodnocení

Jsem v tomto směru laik, nevím,co tím přesně myslíte.

Chce tím říci, že by fleška zvládla současně nahrávat několik HD programů současně. Když nezvládne ani jeden, je někde něco špatně.
hd
hodnocení

Zřejmě je potřeba použít jiný druh flashky. (viz. můj dnešní komentář). Neměl jsem ponětí, že se flashky ještě liší něčím jiným než kapacitou a rychlostí. Dík za zájem.

hd
hodnocení

Co je mysleno těmi konflikty v rozhraní USB?

hodnocení

2x

Každopádně je lepší externí disk. Hlavně pro uchování nahrávky.

kimbert*
hodnocení

2x

Flashka je dost rychlá ,zkusil bych ji naformátovat a přepnout systém souborů na NTFS pokud tam je nastavený FAT 32.

hd
hodnocení

Zkusím to - díky za radu.

prodejceblafuje
hodnocení

2x
TO jako to nahrává 100Mbps jako profil zdrcadlovky? Nevěřím? Jaký ma bitrat nahrávka? I těch 100Mbps je směšných 12.5MB/s. SIce já vždy kupuji ty nejlepší karty ( 90 MB/s zápis)
Má vůbec to USB 3.0? Jinak stejně budeš omezen na 30MB/s (240 Mbps!) Není problém jinde
hd
hodnocení

Také mě napadlo, jestli by ta flashka neměla být jen USB 2.0. Ale největší sranda je to, že jsem koupil ještě jeden set top box (tentokrát Sencor SDB 5003T) pro dceru do jejího pokoje, a i u tohoto set top boxu je stejný problém při přehrávání záznamu v HD. Externí hard disk je asi mnohem rychlejší než flashky, ale abych ho vyzkoušel je dost drahý. Nikde žádný prodejce není schopen pořádně vysvětlit (nebo rovnou nabídnout) na co vlastně nahrávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]