Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navigační mapa v mobilu bez netu - jak na to?

Od: astik odpovědí: 9 změna:

Má někdo funkční Google Mapy v mobilu bez internetu? Tím mysllím tzv. "mluvící a pohybující" se mapy jako v klasické navigaci. Na YT je rada, jak si to nainstalovat, ale i když jsem postupovala dle jejich návodu, tak to nefunguje. Ukáže se jen mapa, ale bez hlasové navigace ani pohybující se "šipka". Mám mobil Xiaomi Redmi Plus 5. Nemám v mobilu internet, proto jsem to chtěla zkusit takto.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Za prvé musíte mít zapnuté určování polohy. Bez toho to nefunguje.

Za druhé si na mapě najděte cíl kam chcete dorazit a klikněte na tlačítko "navigovat". Zapnutá mapa sama od sebe mluvit nebude, nemá k tomu důvod.

hodnocení

2x

A máte zapnutou "polohu"? Při připojení k internetu vám to funguje normálně?

astik
hodnocení

Koukla jsem, nebyla zapnuta. Předpokládám, že je to podmínka? Co u toho musí být ještě aktivováno? To v návodu na YT nebylo řečeno.

Pokud máte staženy offline mapy, nic dalšího by nemělo být potřeba.
Povolená poloha je samozřejmost, když chcete, aby aplikace věděla, kde se nacházíte.

hodnocení

2x

A nemyslíš, že by bylo vhodné si ten Internet pořídit? Dnes už to tolik nestojí, a i pro cesty mimo EU se dá pořídit Internet na cesty v ceně 0.01€ až 0.02€ za megabajt. Online navigace je něco úplně jiného, s offline se to vůbec nedá srovnávat ! Cestování na delší trasy si už bez Waze nedokážu představit.

hodnocení

0x

Pro Google mapy si přece můžete stáhnout offline několik oblastí dle Vašeho výběru.

Nebo použijte některou z mnoha jiných offline navigací.

hodnocení

0x
Mapy.cz stáhněte si mapy a pak to půjde i bez připojení. Jen povolit gps v telefonu.

hodnocení

0x
MApfactor, here, mapy.cz. mapsme atd. - je spousta offline navigací zdarma. Ty se zaměříš na vyloženě online appku a chceš ji provozovat bez dat?

zakus*
hodnocení

0x

Použijte navigaci z Mapy.cz. Tam si stáhněte mapy oblastí kde budete jezdit.

Teď jsem se vrátil z měsíčního tripu po USA a tato navigace fungovala bez ztráty květinky. Subjektivně líp než offline od Google. I když doma a po Evropě používám online Waze, v USA byl online Google lepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]