Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spadl mi mobil do záchodu a nejede

Od: adel odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, spadl mi mobil ze zadní kapsy do záchodu, a i po opravě nejede. Pojištěný není, ale máme pojistku domácnosti. Jak bych měla podat oznámení, aby mé žádosti vyhověli?

předem děkuji za radu.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A co se na něm opravovalo, že pořád nejede? Kdo to opravoval? Na mobil poškozený vlastní vinou se rozhodně nebude vztahovat pojištění domácnosti... na poškození vodou by se nevztahovala ani většina pojistek přímo konkrétního telefonu.

hodnocení

3x

Ty vaše rady zde ohledně polití telefonu vázou nebo deštěm.

Polití je IP x3

Mobil v hajzlu je IP x7

Pokud by se v tom pojišťovna chtěla opravdu vrtat, tak si to nechá zjistit. Pak ještě na krku pojišťovací podvod. Vy jste hlavy teda.

Ještě by mě zajímalo, co vede lidi k tomu nosit mobil na prdeli, když končí každou chvíli v záchodě nebo křuplej *zed*

pojistka

co vede lidi k tomu nosit mobil na prdeli,
Asi to, že triko nemá kapsu a na krku jej nosit nebudu. Poraďte, kde nosíte mobil vy, když třeba pracujete kolem domu.

@pojistka - já jej mám buď položený na místě, kde nikomu nezavazí nebo v náprsní kapse.

Souhlasím s kolegou - Čecháčci vyčůraní chtějí všechno zdarma. A když už leze na WC a musí mít v ruce z nějakého důvodu i mobil, nedivím se výsledku. Následky pak nikdo nechce nést, to radši lhát a podvodem okrást někoho (byť pojišťovnu) o peníze za svou vlastní blbost.

pojistka

Znovu se ptám. Kde mám nosit mobil, když nejsem chlap a nenosím košile s náprsní kapsou. Odložit jej při práci kolem domu, zahrady na nějaké místo nemá smysl neboť mám pozemek 6 000 m2, tak daleko mě neprozvoní žádný mobil. A z nějakých důvodů musím být na příjmu 24 hodin. Zbývá jen zadní kapsa na riflích. Že se na mobil zapomene při použití WC je celkem běžné. Tazatelka jistě neměla na WC mobil v ruce, ale v zapomenutý v zadní kapse kalhot.

Chlapi se běžně vyčůrají i s mobilm na zadeli, ale co my holky? *smich* Nastává otázka "Kam s ním?"

Noste mi montérky se zapínáním kapsy

Co ledvinka? Nestačila by?

Ledvinka se k iPhonu nehodí

Zatímco WC ano *smich*

"Kde mám nosit mobil, když nejsem chlap a nenosím košile s náprsní kapsou."

No, pojistko, já nosím mobil při práci přesně tak, jak vy to dělat nechcete - v pouzdře na krku a schovaný pod svrchní vrstvu oblečení. Ruce tak mám volné na práci, mobil mám u sebe a slyším, když mě někdo volá, ale nemůže mi nikam spadnout, ani se plést pod ruce. Nemohu si ho rozsednout nebo vytrousit. Další možnosti jsou již zde zmiňovaná ledvinka nebo pouzdro s možností připevnění na pásek. A nebo se musíte smířit s tím, že mobil vám bude ze zadní kapsy vypadávat právě tehdy, kdy to způsobí maximální možné škody - přesně podle Murphyho zákona. ;)

pojistka: Běžný uživatel si pořídí pouzdro na opasek. Geek, který musí být se svou diagnozou 24 hodin na mobilu to vytuní blútúúú krámem do ucha.

Tak pouzdro na opasek jsem viděl naposledy tak v době Nokií 3210 *smich*

@mikihans To, že jsi něco neviděl ještě neznamená, že to neexistuje.

youtu.be/...

sebod*

Kde nosím mobil při práci venku? V podprdě ...:-D Ale pravda je, že prsa mám velký a mobil malý. Obráceně by byl asi problém *smich*

martinna*
hodnocení

1x

Co si takhle koupit úplně obyčejnou běžeckou ledvinku? Je pěkně placatá a lehoučká..vejdou se do ní klíče od auta,mobil

a kapesník...250 kč. ve sportsimu..kdo chce tak si vždy poradí...píšeš že jsi chlap,ale ptáš se jak malý kluk...

Spadl mi mobil do záchodu a nejede

mikki
hodnocení

0x

Musela byste mít nějaké velmi kvalitní pojištění, které kryje skoro všechno myslitelné. A pak se pokusit o ekvilibristiku s historkami typu např. že Vám vítr rozbil okno, měla jste telefon na stolku u okna a napršelo Vám na něj, nebo že vám prasklo akvárko a vyteklo na mobil nebo nějaká podobná výmluva. Ale musela byste to dost pravděpodobně nějak doložit. Havárii lednice nebo rozvodů vody a zatečení do mobilu na zemi asi těžko nafingujete. Záleží na co vše jste pojištěná, jestli máte jen nějaké základní pojištění, tak byste poškození vodou mohla uhrát leda na povodeň či záplavu. Která pokud tam nebyla, tak je to nereálné. Rozhodně nikde nepsat, že Vám telefon spadl vaší vlastní neopatrností ze zadní kapsy do hajzlíku. Pokud máte hodně dobré pojištění můžete to zkusit u pojišťovny prubnout, ale stejně si myslím, že to nevyjde. Pokud máte blbou pojistku, tak si běžte rovnou koupit nový mobil, ušetříte si čas a nervy s báchorkami na pojišťovně.

pojistka
hodnocení

0x

Mohlo by to vyjít z pojistky vašich známých s pojištěním jejich domácnosti s tím, že jejich dítě u vás převrhlo na stole vázu s vodou a ta natekla do mobilu.

Musela byste mít ze servisu vyjádření, že mobil byl poškozen vodou a je neopravitelný.

hodnocení

0x
To je vtip nebo to myslíte vážně? :))
jurajjuraj*

v dnesni dobe je hodne lidi kteri tohle mysli vazne, kruta realita

jurajjuraj*
hodnocení

0x

1. pokud jste na pojistce setrila jako chcete na mobilu tak to bude nejaka zakladni pojistka ktera nic nepokryje, hlavni je prece cena ze ,, 2. z pojistky domacnosti nebo z pojistky na blbost to pujde tezko protoze snad kazda pojistovna tam ma vyluky ze to neplati pro cleny domacnosti, takze to ze si hodite mobil do hajzlu vam tezko proplati ,, 3. oznameni podat muzete podle ruznych rad, akorat kdyz prijdou na pojistovne na to ze to neni az tak pravda, pak budou podavat oznameni oni

hodnocení

0x
Já mám na mobil vodotěsný obal a funguje dobře :)) Ten by se vám určitě hodil a vleze i do kapsy :) Mám to na potápění v moři, takže v záchodě i když ho splachnete, najdete ho v čističce odpadních vod, i pak bude stále funkční.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]