Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roamming v mobilu Samsung

Od: ponda odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Poradí prosím někdo jak nastavit v mobilním telefonu Samsumg J5 roamming? Dceři nejde na Slovensku ani volání, ani sms ani internet a když jsem volal operátora, řekl mi, že v paušálu má všechno nastavené dobře, ale ať se podívá, zda to má povolené i v mobilu. Mám stejný typ mobilu, ale v nastavení to nemohu najít. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V manuálu nastavení roamingu na str. 8 a 17.

doplněno 15.05.19 07:52:

Ještě je možné, že má špatně nastavenou síť.

hodnocení

1x

Vzhledem k tomu, že tyto věci dnes běžně zvládají nastavit 7leté děti, bych doporučoval, aby se dcera zeptala nějakého kamaráda.

ponda
hodnocení

Děkuji za reakci, ale Vaše odpověď mi moc nepomohla. Myslel jsem že někdo poradí. Dcera se na Slovensku nemá na koho obrátit. A dle mého má nastavené snad všechno, ale telefon jí stále nejde, tak hledáme kde je chyba.

Pokud je na straně operátora vše v pořádku (pro vyloučení této záležitosti bych zkusil přendat SIMku do jiného telefonu), tak potom může být problém v nastavení "preferované sítě"..nutné také je nastavit "vybrat síť automaticky".

ponda
hodnocení

Tak to bylo přesně naopak. Musel se nastavit operátor manuálně a ne automaticky. Jinak díky za odpovědi, už je vše ok.

hodnocení

0x
Předpokládám že to bude ve všech verzích androidu stejné. Nastavení / správa SIM/ A první pod čarou roaming. Nahoře je pár jiných nastavení pro duál sim. Volba sim pro volání .data a SMS a pak pod tím roaming.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]