Nejste přihlášen/a.
Proč motor? Tento vysavač je vybaven filtry! Prostudujte pozorně návod a proveďte čistění filtračních vložek nebo jejich výměnu. Ke znečistění motoru prakticky nemůže dojít...
Na některý odborníky prostě nemám...
Strejci ,máte pravdu ale jen částečně ,motory vysavačů dokážou i pes filtry ledacos pobrat ,ty star´é ETY měli robusnější konstrukci a vydržely hodně ,ale nové vysavače ,špatně se rozebírají a rádi jim odchází ložiska a ani výměna uhlíků není vždy jednoduchá,ale je pravda že micro filtry u bezsáčkových vysavačů se zanáší velice rychle a dělají problémy
A tady je jádro pudla, motor je sice vybaven filtry ale jak již zde někdo poznamenal i přes to mikroskopické částice proniknou až k motoru a časem zakryjí mřížku na motoru. Je to přístroj mojí přítelkyně a již dvakrát byl v rámci záruky čištěn, jenže záruka skončila a já se nabídl že ho vyčistím a tu je chyba, i po uvolnění šroubků jsem nepřišel na to jak vysavač rozebrat abych se k motoru dostal. Vzhledem k tomu, že opravdu nejsem odborník bych uvítal něco jako servisní manual.
Nezdá se mi také správné,každou chvíli rozebírat vysavač,aby se čistil motor.Bez speciálního nářadí to jde špatně a spíše by se mohl poškodit.Moderní vysavače nemají kromě filtrů nic,co by bylo potřeba čistit.Ložiska jsou krytá a naplněná mazivem na celou předpokládanou životnost stroje.Co je potřeba vyčistit,je přístupné po odebrání krytů.Pokud vysavač přestane pracovat,obraťte se na odbornou firmu,nebo raději kupte nový.
JABRAKA
Netvrdím, že to je správné nicméně jestliže se projeví konstrukční chyba nebudu si každé dva roky kupovat nový vysavač a co se týče odborné firmy máte zajisté pravdu. Přesto by mi stačil servisní manual a na takovou hloupost jako je vyčištění mřížky u motoru, aby se nepřehříval a nevypínal bych nepotřeboval odbornou firmu která si za takovou banalitu a 5 min. práce napočítá v dnešní době řádnou taxu. Nejsem lakomý, ale nevím proč bych mě platit za něco co si můžu udělat s malou radou sám. Vysavače ETA fungovali léta bez přehřívání a servisů měl jsem takový 15 let a jediné co jsem tam měnil byli uhlíky, oprava cca 10 min. A za toto bych měl platit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.