Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nofrost lednice - stále chladí

Od: ronos odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
mám necelý rok starou lednici (Whirlpool, no Frost, kombinovaná lednice+mrazák).
Podle energetického štítku A+++ spotřeba 180 kWh/rok. Včera jsem lednici měřil a jen za včerejšek měla spotřebu 1.2 kWh - tedy ročně téměř 2.5 násobek oproti štítku. Lednice nebyla nejlevnější, stála 20 tisíc.
V lednici teplota odpovídá nastavené, v mrazáku teplotu nezměřím (nemám přesný teploměr do -20).
Dneska ráno lednice hučí (chladí), v noci jsem se 2* probudil - také hučela, večer než jsem šel spát také hučela. Podle mě tak jela celou noc...
Jak často vám spíná lednice a jak dlouho pak běží? Podle mě dřív sepnula třeba po 3-4 hodinách a běžela 20 minut, ale nejsem si tím jistý.
Může no Frost lednice někde vzadu za obložením namrznout a mám jí zkusit nechat přes den vypnutou, otevřenou? Nebo byste rovnou volali záruční servis?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

1x

Tak lednice určitě nespíná až po 3h...a neběží 20 minut. Pěkně si to vysleduj...

hodnocení

1x

Pokud je teplota normální a "lednice" nevypíná, bude problém s chladícím okruhem...pokud je v záruce, jednoznačně servis. Podobně se zařízení chová, pokud je částečný únik chladícího média. Nevím přesně, jak to má řešeno Whirpool, ale Bosch (Siemens) a další, pokud je netěsná trubka v izolaci, "servis" odmítá opravu a pokud je to po záruce, kupujete novou; v záruce řeší výměnou

Pokud by byl špatný termostat (nevypínal by), při vašem skoro trvalém chodu kompresoru byste tam měl v lednici "sibiř" a to nemluvím o mrazáku... Dejte pro zajímavost přesný typ ...výrobce

hodnocení

0x

Otevřete dvířka lednice a otočte kolečkem termostatu.
Pokud zrovna kompresor běží tak zvyšte teplotu. V určitém bodě by měl termostat cvaknout a kompresor se zastavit.
Pokud zrovna neběží, teplotu na kolečku snižte, zase by měl termostat cvaknout a kompresor se rozběhnout.

Pokud to nic neudělá, může být vadný termostat.

Jinak na spotřebu lednice má vliv i to kde je postavená. Jinou spotřebu bude mít kuchyni 24°C a jinou v garáži v 12°C.

hodnocení

0x

Taky záleží, jestli hučí kompresor nebo jen ventilátor.

hodnocení

0x
Jen taková myšlenka - pokud by no frost mrazila trvale, tak by uvnitř byla na zadní straně námraza. Pokud není, tak musí vypínat nebo ne?

Pokud je únik chladiva, velká námraza se nekoná...

Aha, díky, to mě nenapadlo, nějak jsem se soustředil jen na termostat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]