Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
máme cca 8 let doma kávovar DeLonghi ESAM 4500 Magnifica .Nikdy nebyl opravován.Kávovar přestal fungovat.Kávu sice semele ,ale kávu neudělá,nic nepřiteče...Nebo respektive občas si dá říct a má-li úplně plnou nádrž vody,tak i jedno či dvě kávy udělá . Prostě jako by měl problém s přísunem vody. Je možné to nějak zprovoznit,opravit doma?
Až zase začne blbnout, vytáhni to ze zásuvky, drž najednou tlačítka pro malý a velký šálek a zapoj ho zpět. Zapne se diagnostický/testovací režim. Jednotlivými tlačítky zkontroluj, jestli se spínají oba dva elektromagnetické ventily a čerpadlo (po stlačení tlačítka by se mělo ukázat, k čemu patří). Pokud něco nepůjde, tak je pak třeba zkontrolovat, jestli je chyba v dané součástce, nebo na ovládací desce. Výměna ventilu nebo čerpadla se ještě může vyplatit, výměna desky už ne (3000+ Kč).
Děkuji za radu. Udělala jsem to dle Vaší rady.Zdá se ,že vše funguje. Psalo to ke všemu ON, pumpa byla slyšet...Kávovar zatím vychladl a nyní netrucoval a kávu mi udělal. Nicméně,je asi otázkou času,kdy zase nepůjde. Takže podle Vás je to tou deskou?
"x ON" pouze oznamuje, že se daná věc měla sepnout, ale ne že se opravdu sepnula. Takže ještě jednou a poslouchej, co to dělá. Elektromagnetické ventily při sepnutí/rozepnutí celkem hlasitě cvaknou, pokud ne, tak s největší pravděpodobností nepracují. Co týše možných příčin. pokud to občas funguje, viděl bych to buď na špatný kontakt na některém z konektorů, nebo na studený spoj na desce. To první se dá najít a opravit relativně jednoduše, s tím druhým už by mohl být větší problém (pravděpodobně opravitelné, ale už ne úplně jednoduše).
U nás jsem byl v elektroservisu pro součástku k bojleru a právě tam dělaji repase kavovarů a nabízeli zda nechci nejaky koupit. Co jsem koukal na rozebrány co mel na stole tak asi to jen par součástek nebude a bez znalosti to neopraviš spis naopak následný servis se prodráží o poškození co uděláš při jako opravě. Ale zkusit můžeš je to 50/50 záleží jak si veris ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.