Nejste přihlášen/a.
Hezký den přeji, potřebovala bych poradit s výběrem kamery. Jednalo by se o natáčení doma, takových vlogů na web - youtube. Bylo by to o práci, kterou dělám. Takže čistě jen na jednom místě. Cenu bych si představovala okol 6tis.
Přemýšlela jsem o GoPro Hero7 White, ale to je outdoor kamera. Tak nevím.
Kdyby to mělo vstup pro externí mikrofon, bylo by to super. Co jsem se dívala, tak teď už kmaery nemají vstupy pro exter. mikrofon - nevím proč?
Předem děkuji za odpovědi a přeji hezký den
Na "vlogy na web - youtube" podle mého názoru stačí průměrný telefon typu xiaomi Mi A2 případně s nějakou tou selfí tyčí...
Kamera pro podobné účely za danou částku je v podstatě vyhozený peníz - tedy takový názor mám já.
Celovečerní filmy natáčet nebudete, tak naprosto ucházející a váš záměr splňující je tato video kamerka. Nemusíte nic složitě nastavovat pustíte a točíte. Deset let mám od Panasonicu na kartu podobnou a v pohodě. V této ceně vám stačí. Pokud chcete kvalitní zvuk nezávisle na kameře, tak musíte pořídit záznammník (recordér) + dobrý mikrofón, ale to bude držší než samotná kamera. Dělá se to tak u mnohem, mnohem dražších kamer. fotoskoda.cz/...
Ještě upřesním svůj dotaz - některé vlogy by měly být komerční - zpoplatněné, tak ať to má trochu úroveň obraz/zvuk.
No to již záleží na vás jakým tvůrčím způsobem se k tomu postavíte a zvládnete techniku, střih, zvuk... Je třeba získat zkušenosti.
Úroveň? Tak to zapomeňte na mobil a GoPro, selfítyčky a podobné nesmysly a kupte si nejlevnější zrcadlovku se setovým objektivem s možností plně manuálního režimu nastavování.
15 000.-
Mikrofon 2-5 tis
Set aspoň dvou studiových lightboxů se stativy z Číny cca 4000.-
Pozadí si ustřihnete z prostěradla, které obarvíte. To jsme ve studiu.
Pro práci v terénu ještě motorový steadicam bratru za desítku
Ještě by se hodil slider, Čína 2000,-
S dost vynaloženým úsilím se dá takto něco natáčet. To jsou jen technické záležitosti, kreativita je na vás.
Jo ještě stativ pod foťák, ale ne Hamu. Takže takových 3000. A fluidní hlavu taky za tři, ale lepší za pět
Obávám se, že tazatelka v tom jaksi nebude mít tak úplně jasno. Vyplývá to z toho, že chtěla "komerční videa na úrovni" natáčet na GoPro nebo jiném ekvivalentu kolem ceny šesti tisíc korun...
Tak tedy s přesnějším popisem. Videa bude natáčet paní, která ma svou vlastní knihu a chtěla by to na těch videech rozebírat atd. Některé věci, by měly být zpoplatněné. Já jako osoba, která fotí jsem ji schopna pomoct akorát s výběrem zrcadlovky a objektivu. Její finanční možnosti jsou do 6tis., s GOPro to byl nápad jejího syna, pořídila si a dnes jsem odzkoušely. Natočily jsme záznam na GoPro a na Canon 600D (půjčený foťák) a na Samsung S6. Ukázala jsem ji,že GOpro nepříjemně deformuje obraz a pro tyto účely je to na dvě věci (jak někdo výše zmiňuje) narozdíl třeba od té 600D i toho Samsungu (ale na telefon natáčet to fakt ne). Videa ji pak budu akorát sestříhávat a dávat dohromady. Jak říkám, nejsem schopna poradit ve video, ale spíše ve foto výbavě. Stačí prostě nějaká kamera/foťák s kvalitním obrazem, co dokáže natočit delší snímky, externí mikrofon si koupila, takže to už neřeším, prostě spojím obraz a zvuk dohromady - zvlášť. Jinak paní by seděla třeba v křesle, v tichém prostředí a vedla monolog.
@lucie1903 Tak na komentář, tzv "mluvící hlavu", stačí nějaký ten ultrazoom nebo kamera jak radil @jofa, na stativu, mikrofon máte, pozadí viz nabarvené prostěradlo, ale dva softboxy se světlama by tam měly být...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.