Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těžký příklad z elektrotechniky

Od: pepyk93* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,poraďte mi prosím,jak se spočítá tento příklad.Na přiloženém obrázku je krychle ,,složená" z odporů.Potřebuji vědět,jak spočtu odpor mezi body AB,AC a AD.

Děěkuji všem za odpovědi.:)

Těžký příklad z elektrotechniky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

4x
jabraka*

Výtečná nápověda!

JABR

mkat*

Ja som tento alebo podobny priklad videl v nejakom starsom amaterskom radiu.Rocnik si uz nepametam.Musel by som ich vsetky presnorit.Ale zda sa mi ze to bolo v nejakych kvizoch A R*andel*

pepyk93*
hodnocení

Můžete se mi prosím po tom příkladu podívat...:)*andel*...byl bych vám moc vděčný...*pivo*

mkat*

Takze som sa dal trochu do vetrania starsich AR a nasiel som ti to!Dufam ze uz nebudes mat problem vyhladat si to spra vne cislo niekde na nete*ua*Jedna sa o AR A-2-1994 str 7 nieco podobne je aj v AR A- 9 1994 str. 7.Az by si na to neprisiel tak odpovede su na druhej strane!*zed*Tak a uz mozes riesit

pepyk93*
hodnocení

Děkuji vám moc.*pivo*Mám ještě prosbu,můžete mi prosím napsat alespoň nadpis toho článku ?

Nějakou databázi jsem našel zde : jirky.webz.cz/... ,ale nemohu to tam najít,protože potřebuji ten nadpis toho článku...*zed*

mkat*

Nazov clanku je NAS KVIZ *uspech*

jom*
hodnocení

1x

Vezmi to jako nápovědu, výpočet si pak uděláš sám.

Základem je přeměna (transformace) "hvězdy" na "trojúhelník" mezi danými (zvolenými) uzly. Vzorce najdeš v každé elektrotechnické učebnici. Tato nápověda ti postačí, abys spočítal celé zapojení. Po postupné transformaci hvězd na trojúhelníky si nakresli vždy pro názornost náhradní schema a to ti již dá návod jak výpočet dokončit s konkrétnimi hodnotami.

jabraka*
hodnocení

0x

Je to skutečně složitý příklad.Není z něj však jasné,zda všechny odpory jsou 1 Ohm.Pak bych asi rozbalil celou cestu a - b a všechny rozdvojené větve mají poloviční odpor všechny seriové odpory se sečtou.Zkus to,Pak udšláš totéž s ostatními cestami.

JABRAKA

pepyk93*
hodnocení

Ano,skutečně každý odpor má velikost 1 Ohm.:)

Omlouvám se za ten obrázek,je totiž kreslený v malování (v Malování se to dělá docela blbě:)).

Zkusím to a potom se ozvu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]