Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,poraďte mi prosím,jak se spočítá tento příklad.Na přiloženém obrázku je krychle ,,složená" z odporů.Potřebuji vědět,jak spočtu odpor mezi body AB,AC a AD.
Děěkuji všem za odpovědi.
Ja som tento alebo podobny priklad videl v nejakom starsom amaterskom radiu.Rocnik si uz nepametam.Musel by som ich vsetky presnorit.Ale zda sa mi ze to bolo v nejakych kvizoch A R
Takze som sa dal trochu do vetrania starsich AR a nasiel som ti to!Dufam ze uz nebudes mat problem vyhladat si to spra vne cislo niekde na neteJedna sa o AR A-2-1994 str 7 nieco podobne je aj v AR A- 9 1994 str. 7.Az by si na to neprisiel tak odpovede su na druhej strane!
Tak a uz mozes riesit
Děkuji vám moc.Mám ještě prosbu,můžete mi prosím napsat alespoň nadpis toho článku ?
Nějakou databázi jsem našel zde : jirky.webz.cz/... ,ale nemohu to tam najít,protože potřebuji ten nadpis toho článku...
Vezmi to jako nápovědu, výpočet si pak uděláš sám.
Základem je přeměna (transformace) "hvězdy" na "trojúhelník" mezi danými (zvolenými) uzly. Vzorce najdeš v každé elektrotechnické učebnici. Tato nápověda ti postačí, abys spočítal celé zapojení. Po postupné transformaci hvězd na trojúhelníky si nakresli vždy pro názornost náhradní schema a to ti již dá návod jak výpočet dokončit s konkrétnimi hodnotami.
Je to skutečně složitý příklad.Není z něj však jasné,zda všechny odpory jsou 1 Ohm.Pak bych asi rozbalil celou cestu a - b a všechny rozdvojené větve mají poloviční odpor všechny seriové odpory se sečtou.Zkus to,Pak udšláš totéž s ostatními cestami.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.