Nejste přihlášen/a.
Dcera má dotykáč s baterii 2000 mAh, já s baterii 3000 mAh. Oba dva ho máme zaplý, nic jsme na něm nedělali. Ona má za 24 hodin spotřebu 6,5% kapacity baterie, mně to za 14 hodin sebralo 20% kapacity, což upřímně nechápu. Jediný rozdíl je v tom, že mám nastavený budík, ale nepředpokládám, že to má na spotřebu vliv. Dcera ho má od vánoc, já 14 dní. Kromě androidu tam nic jiného neběží. Proč já mám tak velikou spotřebu oproti dceřinému? Dokáže to někdo vysvětlit? Jinak dcera má Aligátor S5065 já Xiaomi Redmi 6A.
Psal jsem to, co je tam spuštěné a v jakých procentech to má sotřebu, nic jiného tam neběží. Otázka je, je ta spotřeba při tom že jsem ho po dobu 14 hodin nepoužíval, neměl ani zaplou wifi normální? Pokud je normální, není třeba ani nic řešit, psal jsem proto, že mně to normální nepřipadá, ale samozřejmě se můžu mýlit.
To může být fůra věcí...
Rozdílná verze Androidu... dá se předpokládat, že každá může mít jinou spotřebu energie. Určitě tam neběží jen čistý android, může tam být nadstavba od výrobce telefonu. Nemluvě o hromadě aplikací, které mohou běžet na pozadí, aniž byste si to uvědomoval. Dále rozdílná velikost displeje a četnost jeho zapínání a nastavení jasu... tohle je také slušný žrout energie. Rozdíl ve vybavenosti senzory... ten Váš bude mít nejspíš víc senzorů (gyroskop, atd.), které přirozeně berou více energie. Zapnuté další věci - Bluetooth, WiFi, NFC... mobil neustále hledající v okolí wifinu spotřebuje víc energie než ten, který ji má vypnutou.
A hromada dalších věcí, které mě momentálně nenapadají.
Wifi a nic jiného zaplé není, nadstavba je, využití baterie je v zobrazení systém Android 34,7% Android 20,1% ostatní aplikace 5%. Telefon po celou dobu nebyl používán, takže žádná spotřeba na podstvícení atd. Každopádně mě zaráží ten obrovský rozdíl ve spotřebě, když ani jeden po tu dobu nebyl aktivně využíván. Jinak já mám Android 8, dcera 7
Mám Xiaomi Remi Note 4 jeden rok - nabíjel jsem po 5-6 dnech při 30% kapacity. Ze dne na den výdrž se zkrátila na necelé 2 dny do 0%. Žádná nová apka, nainstalové zastaveny a telefon prakticky nepoužíván. Zřejmě to způsobila nová verze MIUI. Chtěl jsem obnovit tovární nastavení, ale došly opravné balíčky MIUI a výdrž se prodloužila na 4 dny. Zřejmě původní - tovární MIUI bylo nejlepší na spotřebu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.