Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průtokový ohřívač nehřeje

Od: voni odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

nehřeje mi průtokový ohřívač, rozebral jsem ho a chtěl bych se poradit co je to za část z fotky napravo ta kovová část jak jsou zakápnuté matičky červenou barvou? Když na to přitlačím, průtokový ohřívač se rozjede. Problém je někde v tom.

Děkuju

Průtokový ohřívač nehřeje
Průtokový ohřívač nehřeje #2

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ta kovová část je kus tvarovaného plechu který zapíná spínače při průtoku vody.Tam problém nebude.Závada nejspíš bude v tom spínači co ten plech má ovládat (uprostřed plastové nádoby)

doplněno 03.05.19 09:01:

Ten spínač bude mechanický uvnitř nádoby(obr).Prostě při průtoku vody (nárustu tlaku) se má pozdvihnout a ovládat ten "plíšek" který sepne ty mikrospínače.Taky je možné že je nádoba zasr... vodním kamenem a tím pádem se tlak ani k tomu spínaču nedostane *nevi*

Průtokový ohřívač nehřeje #3
voni
Aha, nevidím ten vypínač co má ovládat průtok vody. Hak ho spravit? Pokud to nebude kontakt , jde vyměnit?
Funguje to tak že se pomocí toho spínače sepne spirála jen při průtoku vody? Jinak ne?
Děkuju
voni
Jo ahaa, dají se koupit i ty spínače?

111®
hodnocení

0x

pod tím kruhovým krytem bude membrána a ta ovládá tu páku co tlačí na spínače. takže bych hledal tady, spínače vadné asi nebudou, protože by po stisku nesply a to sepnou, jak píšete, začne to topit...

voni
To je zajímavý nápad, rozebrat bych to mohl.
Zkoušet to pak musím jen zase po napojení vody nebo by to šlo nějak jinak?

Zkoušet to můžete i bez vody, třeba měřením odporu multimetrem. Samozřejmě odpojené od elektrické sítě!

111®
hodnocení

0x

ne musí tam být voda.

dkl
hodnocení

0x

Ten ohřívač potřebuje určitý průtok vody. Není zanešený perlátor? Zkusil bych ho nejdřív zdemontovat. A jestli se nepletu tak zespodu mezi trubkami je šroubek k nastavení průtoku, do ničeho jiného bych nezasahoval.

voni
Dobrý den,
kde je ten perlátor? To je ta část uprostřed s membránou? A ten průtok bych seštelovat také mohl, ale nevidím ten šroubek pro nastavení průtoku.

Perlátor najdete na konci výtoku z kohoutku. Dá se odšroubovat, ale někdy to jde dost těžko (vodní kámen v závitu). Když je zanesený, značně omezuje průtok vody a tím ovlivňuje tlakové poměry v ohřívači. Mezi tlakem vody na vstupu a výstupu je příliš malý rozdíl, který nestačí k sepnutí spínače.

Do oprav a seřizování ohřívače se sám nepouštějte. Můžete nadělat víc škody, než užitku a může to být i nebezpečné.

Průtokový ohřívač nehřeje #4
voni
Dobře, ten perlátor(sítko) zkusím sundat a uvidím.

111®
hodnocení

0x

další možnost je odmontovat baterii...to hje na ten průtokáč jen jedna baterie?

voni
hodnocení

Na průtokáč je napojena jen jedna baterie.
To jí mám celou odpojit? Když pustím vodu, teče dost rychle...

111®
hodnocení

0x

A to nejde přiškrtit třeba hlavní uzávěr vody? Tohle fakt také potřebujete nakukat?

voni
hodnocení

A proč bych měl přiškrtit hlavní uzávěr vody?
K čemu by to pomohlo?

111®
hodnocení

0x

já myslím že proto abyste se nevytopil..ale je-li možno jiný uzávěr...

kimbert*
hodnocení

0x

Měl jsem kdysi jiný typ ohřívače,kde pod malým šroubkem s těsněním byl po odšroubování červík,kterým se reguloval průtok vody do ohřívače a ještě na vstupu vody do ohřívače jsem měl sítka,které můžou být přicpané,jinak by možná bylo lepší uvést konkrétní typ ohřívače popř.foto výrobního štítku a pak by se snad našel někdo kdo má zkušenosti s daným typem ohřívače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]