Nejste přihlášen/a.
Jen malá poznámka
Je to již více než dva roky, co jsme v našem článku Solární samozatemňovací masky, poukázali na to, že tzv. solární samostmívací kukly vůbec nejsou " stoprocentně solá/..., jak si jejich uživatelé myslí. Ukázali jsme si, že tyto kukly uvnitř samostmívací kazety obsahují napevno přiletované baterie. A právě životnost baterií rozhodující měrou ovlivňuje životnost celé kazety. Taky jsme uvedli, že výměna baterií je téměř vyloučena. Jenže časy se mění...
Toto odsud
Už jsem v pár "solárních"kazetách měnil 3V články...tento návod jsem našel až později; taky byly "mrtvé", ale po výměně fungují dlouhou dobu bez závad. Kdyby jediným napájením byl solární článek, jak by fungovaly v tmavé místnosti...? Než naskočí oblouk; fungovaly by vůbec korektně během svařování? Takže je možné ve vašem případě, že jsou pouze "prázdné"baterky...
A KO je kukla nebo jen trimr?
Teď jsem trimr měřil, má kolem 42kΩ ...a má zapojen jen běžec s jedním vývodem, alespoň v mém případě...
Jo, bylo to měřeno vcelku, ale v jedné poloze potenciometru je NULA ohmů, ve druhé těch 42kohmů, takže odhaduji odpor samotého potenciometru na 50kohmů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.