Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Regulační potenciometr svářecí kukly

Od: prskac1* odpovědí: 3 změna:
Zdravím,
Potřeboval bych poradit typ trimru v solární samostvívaci kukle - solární, bez napájení bateriemi.
Je úplně K. O. a nejde změřit.
Nemáte někdo nějaký typ, případě náhradu?
doplněno 29.04.19 21:09: Jediné co jsem našel, že by mohl mít 50k, což se mi moc nelíbí.

Regulační potenciometr svářecí kukly
Regulační potenciometr svářecí kukly #2
Regulační potenciometr svářecí kukly #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jen malá poznámka

Je to již více než dva roky, co jsme v našem článku Solární samozatemňovací masky, poukázali na to, že tzv. solární samostmívací kukly vůbec nejsou " stoprocentně solá/..., jak si jejich uživatelé myslí. Ukázali jsme si, že tyto kukly uvnitř samostmívací kazety obsahují napevno přiletované baterie. A právě životnost baterií rozhodující měrou ovlivňuje životnost celé kazety. Taky jsme uvedli, že výměna baterií je téměř vyloučena. Jenže časy se mění...

Toto odsud

Už jsem v pár "solárních"kazetách měnil 3V články...tento návod jsem našel až později; taky byly "mrtvé", ale po výměně fungují dlouhou dobu bez závad. Kdyby jediným napájením byl solární článek, jak by fungovaly v tmavé místnosti...? Než naskočí oblouk; fungovaly by vůbec korektně během svařování? Takže je možné ve vašem případě, že jsou pouze "prázdné"baterky...

A KO je kukla nebo jen trimr?

doplněno 30.04.19 06:18:

Teď jsem trimr měřil, má kolem 42kΩ ...a má zapojen jen běžec s jedním vývodem, alespoň v mém případě...

doplněno 30.04.19 15:14:

Jo, bylo to měřeno vcelku, ale v jedné poloze potenciometru je NULA ohmů, ve druhé těch 42kohmů, takže odhaduji odpor samotého potenciometru na 50kohmů...

Regulační potenciometr svářecí kukly #4
Regulační potenciometr svářecí kukly #5

hodnocení

0x
Zeptám se hloupě... Kdyby měl potenciometr 50k... Proč se Ti nelíbí, tobje jedno jakej má rozsah né? Hlavně předpokládám, že je lineární
..
Zkus ho změřit, ale já si myslím, že má 1Mohm...

hodnocení

0x
Já se setkal taky se značkovou kuklou, kde byly články zality v plastu a řeknu, že nerozdělatelně... Ale snad ca celý den jsem be vyřezal, ale pi výměně to funkční bylo, ale nebylo to super estetické, asi tak jako když rozříznete krabičku zalitou eprosinem...
A odpor 42 nemusí znamenat, že je to odpor potenciometru, ale toho elektronického obvodu, který je paralelně zapojený s potenciometem..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]