Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záložní zdroj pro kyslíkový koncentrátor

Od: pepr® odpovědí: 2 změna:

Čau lidi.

Potřeboval bych radu ohledně záložního zdroje pro kyslíkový koncent/.... Je to na klasickou zásuvku 230V 50-60Hz 1,3A, příkon má 230W. Díval jsem se na UPSka, ale nejsem moudrý z jejich parametrů. Nevím podle čeho se řídit, jak si to přepočítat pro můj případ. Potřebuju zálohu tak na hodinu, ale u všech je záloha počítána na pár minut. I při menší zátěži mi to vychází (jen dělením) tak na půl hoďky. Např. CZC.cz udává i dobu zálohování při 100% a 50% zátěži.

Mělo by to být v nějaká slušné cenové relaci. Řekněme do 5000,-

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Není to nejelegantnější řešení, ale vzhledem k tomu, že by byla potřeba kapacita akumulátoru (při 12V) asi 30 Ah, tak bych volil řešení např:

himalaj.cz/...

a k tomu připojit autobaterii. Samozřejmě by byla lepší trakční baterie, ale ta už je zase cenově jinde.

S autobaterií 45 Ah (a je to i s rezervou, aby nebyla vybíjena do nuly) se do 5000 vejdeš.

hodnocení

To jsme měli jako druhou možnost. Mají tam i za 2990,- na 300W. Ale je problém, že mít autobaterii v pokoji není zrovna nejlepší. Jak na zdraví osoby co tam leží, tak na vše v pokoji. Ono výpary z autobaterie nejsou nic moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]