Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukradený mobil

Od: gino* odpovědí: 17 změna:
Dobrý den mohu něco udělat když mi byl ukraden telefon venku na lavičce z bundy nebo jsem ho možná vytrousil po cestě ze zapnuté kapsi.pak jsem se tam jeste 4 krat vratil a mobil nikde a ihned volal jsem na nej 10 krat a byl nedostupny mohu ho nejak pres emei?děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mobil*
hodnocení

2x

Pokud to není mobil,že má tělo ze 24karátového zlata, pokrývá ho více než 650 diamantů a černý briliant a stojí jako 911 vozů Škoda Octavia v základní výbavě,tak je úplně zbytečné to řešit.I když to nahlásíte na policii,tak to sice zaevidují,ale za měsíc odloží.Vždyť ani sám nevíte jestli jste ho ztratil nebo byl ukraden.Jediný co udělejte,tak přes operátora zablokujte kartu.

re4zon
Pekne blba rada, kterou podporujete zlodeje. Pouze po nahlaseni na pcr je mobil veden v databazi kradenych a je pak prakticky neprodejny a nepouzitelny. Pokud se na nahlaseni vykasle, zlodej ho vesele proda dal.
72mona

Re4zon - Blbá rada to možná je, ale to samé mi řekl i policajt. Takže realita...

gino*
hodnocení

Pockam jestli se nekde jeste neobjeví pak pujdu na policii děkuji.
gino*
hodnocení

Stal 7000 pred dvema roky.
mobil*

re4zon: a v čem jste poradil Vy? Jenom hloupé plácání o ničem.Sousedovi vykradli byt se škodou přes dvěstě tisíc a co vyšetřila policie? - nic se nedohledalo a bylo vyšetřování odloženo.To,že zadají nějaký IMEy do nějaké databáze ještě neznamená kompletní zablokování mobilu.Pokud to není ,,hloupej,, mobil za tisícovku,tak i IMEy lze změnit.Je to jen číslo.Běžte se podívat do nějakého bazaru kolik tam těch mobilů mají a myslíte,že všechny jsou křišťálově čistý?

re4zon
Vy jste ale chytrak. Zmena imei = vymena desky. Ze se najde blbec, ktery vykupuje kradene telefony neznamena, ze je to normalni. Kazdy slusny bazar si overi, jestli je telefon v databazi a kradeny nevykoupi. Operatori navic telefony blokuji podle imei, a to nejen u nas, databaze je propojena v casti eu. Ja radim jak minimalne zneprijemnit zlodeji zivot, vy jen placate o tom, ze se nic nenajde.
uzijenefyf

Nemám úplně přesný přehled o dnešní situaci, ale před pár lety šlo změnit IMEI u většiny telefonů bez hardwarového zásahu. Málokterý výrobce zapisuje tyto data do nepřepisovatelné paměti. A myslím si, že dnes to nebude jiné.

feka
Ano, IMEI jde změnit bez výměny HW u skoro všech telefonů, u některých dokonce hodně snadno. Stačí vědět, co a jak.

Před pár lety mi vykradli auto a mimo jiného sebrali mobil. Když jsem na něj zavolal, zloděj hovor přijal a drze tvrdil, že je mobil jeho (no, on měl vlastně pravdu, v té chvíli už jeho byl). Podle hluku v pozadí hovoru bylo jasné, že je v některé z okolních hospod. Nahlásil jsem to na nejbližší služebně policie pár minut po krádeži, takže daleko být nemohl. Na služebně byl jen 1 policajt (byla neděle) a protože neměl formulář na sepsání protokolu, prolustroval mojí totožnost do třetího kolene udělal si pár poznámek a pozval mě ještě jednou na pondělí. To bylo všechno, co udělal. Trvalo to skoro hodinu. Jednal se mnou, jako bych si auto vykradl sám (mimochodem v pondělí ten protokol vytiskli i s formulářem přímo z PC). Za pár dní mi přišlo oznámení, že nic nenašli a případ se odkládá. Takže o tom, jak to bude policie řešit, vím své. A taky vím, že pokud mi neukradnou doklady, nebo 1/2 milionu, nemá cenu cokoliv hlásit.

re4zon
hodnocení

0x
Zalezi na blbosti zlodeje a typu telefonu. Co ale muzete urcite je nahlasit kradez na policii, reknete jim IMEI a oni ho daji do databaze. Kdyz ho zlodej zapne, operator uvidi jeho polohu a v nekterych pripadech si pro nej pak policajti dojdou. Jestli ho ovsem ukradl nekdo kdo vi co dela, proda ho do ruska.
gino*
hodnocení

O.k dekuji

petan86*
hodnocení

0x
Ahoj pokud máš mobilní internet, a jsi přihlášen k Google účtu lze mobil vystopovat přes " find my device" , na mape se ti ukáže poloha mobilu, mobil musí být zapnutý. Jinak nahlásit na PČR, donést doklad o koupi spolu s IMEI ideálně pokud má mobil hodnotu víc jak 5000KČ, jedná o se trestný čin zatajení nálezu.
Taky není špatná přímo aplikace od Google, doporučuji nainstalovat do jiného zařízení s anroidem. Sám jsem si takto pro mobil došel k nálezci - zlodeji ( ale bylo to náročné)
Pokud není mobil připojen přez mobilní internet, ale přez WiFi, přez aplikací či funkci find my device zjistíš i jméno WiFi sítě.

gino*
hodnocení

Diky zkusím apku.

hodnocení

0x

Taky se můžete rozhlédnout po blízkých bazarech, jestli tam nálezce mobil neprodal.

gino*
hodnocení

To také zkusím ale rikat mu v bazaru at mi ukaze cislo emei toho tel .je asi blby.

mobil*
hodnocení

0x

žádný mobilní telefon nemá směrodatné emei.Je to jen hloupý číslo a to jde přes PC změnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]