Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nahradit starý kondenzátor TESLA TC 174

Od: lukasfort odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

dostal jsem od dědy nějakou starou "vychytávku" která dokáže regulovat otáčky na flexe... S prosbou, zda to dokážu opravit.

Je to fakt stará věc a součástky tam použité vidím prvně...

Tedy se na Vás obracím s prosbou, čím nahradit tento starý kondenzátor, dle mého ještě papírový...

TESLA TC174, kapacita 0.33uF a pravděpodobně pracovní napětí... značeno 630V = SN

Pro jistotu přikládám fotografii.

Předem díky za smysluplné odpovědi.

Čím nahradit starý kondenzátor TESLA TC 174

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V podstatě jakýmkoli MP ("papírovým") kondenzátorem 0,33 uF/630V. Na skladě je mají všechny e-shopy s elektronickými součástkami.

rv*
hodnocení

2x

Dle stavu starého zařízení zvážit, jestli není lepší zkusit něco nového, třeba jako aliexpress.com/....

To máte na mysli přivázat ten čínský bazmek izolačkou k flexe?

Ale neberte to ve zlém, nechci nikoho urazit, už i proto, že takto uvažující lidé mě jakožto servisáka skvěle živí...

rv*

Předpokládám, že ani stávající vychytávku nemá tazatel přichycenou izolačkou k flexe. Popřípadě, pokud začíná kutit, může si takový regulátor i sám sestavit ze stavebnice - viz tipa.eu/.... Ale od číňanů to má jednak levnější a už smontované - tedy míň práce se zabudováním.

lukasfort
hodnocení

Souhlasím s "rv"...

Už tato regulace, je stará zbastlená věc, před rozpadem... Tedy udělat nějaký nový box se zásuvkou s tímto čínským udělátkem shledávám zajímavým nápadem.

Díky za nápad :)

lmgify
hodnocení

0x

katalog (datasheet)

ludekl
hodnocení

0x

teslakatalog.cz/...

poradte.cz/...

Zkuste projít odkazy.V Brně bych poradil prodejnu se staršíma součástkama.Sehnat se rozhodně dá(nebo náhrada).

lmgify
hodnocení

0x

Co tento u GME? U GES jsem nic nenašel.

doplněno 19.04.19 14:21:

GES ho pod fóliovými, proto jsem ho hned nenašel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]