Prosím vás potřebuju poradit ,chtěl bych napojit auto zesilovač na baterie z akuvrtaček mají napětí 20v jak se to dá snížit na nějakých 14-16 v díky za odpověď
Měničem 20V na 15V. Zbytečně drahé a neekonomické, zrovna tak jako je neekonomický provoz autozesilovače na běžné baterie, popř. akumulátory.
doplněno 14.04.19 19:42:
Dělat napájecí zdroj pro zesilovač z nefunkčních vrtačkových aku je totální nesmysl.
jakub23
To rozhodně chápu, i to že i když je na tom zesilovači napsáno 300 watt tak je to absolutně nereálný výkon,ale kdysi jsem měl udělaný batoh s 12palcovym Repro a autozesilovacem který jsem napajel 12v gelovou baterií bylo to výkonné a mobilní tak mě napadlo to nějak vymyslet protože mám baterie od vrtaček co už nefunguji a hromadu elektroodpadu tak jestli by se to dalo spáchat nějak po domacku
matesl
A jak dlouho plánuješ,že to bude na ten zesilovač dlouho "hrát"? Na autobaterií to bude hrát něco kolem 90 minut...
matesl: to není žárovka, aby to žralo 300W trvale. 300W bude špičkový výkon. Už 20W je v hudebním výkonu až až. V každém případě používat k napájení vadné baterie je nesmysl.
Provozovat z nefunkčních akumulátorů z vrtaček je ztráta času... Nenapadlo by mě, že jsou ještě lidé co vymýšlí takovéto věci...
jakub23
Koukam že jste mě nepochopily odešli mi motory u vrtaček ( používaly se na míchání materiálu na stavbě) akumulátory jsou plně funkční a 300watt z toho nepoleze ani ve špičce počítám že čistý hudební výkon bude něco kolem 18 watt a pokud mi to bude hrát hodku a půl až 2 tak to postačí spíš jde o to že se nudim tak se chci zebavit určitě nemám v plánu tím zvucit celovečerní zahradní párty
OK, už je mi to jasný ... Aby jsme si rozumněli, tak hudební výkon je právě ten teoretický při absolutním zdroji proudu, ten opravdový je sinusový... A výkon je samozřejmě založený na reproduktorech a na tom, v jakém režimu zesilovače (zesilovač) pracují... Pravdou je, že i při normální hlasitosti to má spotřebu pár wattů...
jakub23
Konečně si rozumíme co si Budem povídat vzhledem k proudu a napětí bych z toho 300w nedostal ani kdybych byl kouzelník. A teoreticky by ten zesilovač i těch 20 voltů měl snést ale nejsem si jistý jaký má v sobě kondenzátory a rozebírat ho nechci ma ještě zapečetěné šroubky a je v záruce , dalo by se to napětí snizit třeba pomocí diod a scotchyho diod? Nebo nějak tak primitivně
jabraka*
Já mám dvě akuvrtačky,kterým odešly akumulátory.Můžeme si to vyměnit,
Nez vymyslet nejake menice, a fakt se nudite, tak radeji akumulatory rozdelejte a prepojte si clanky na 14 V, coz je cca 11 clanku. Jsou v serii, tak je to snadne. Vsechny dobre autozesilovace maji pulzni menice napeti pro zvyseni vykonu. 12V je jen vstupni napeti, pro provoz maji mnohem vyssi. Pozna se to podle pojistek. Od 20 A na kanal vyse.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.