Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám pračku s horním plněním Whirpool, před nějakým časem jsem tam naszpal prášek na čištění pračky a zdá se mi že od té doby když peru nad 60° tak vytéká hustší rezavá voda. oddělal jsem boky a vytéká to někde z obou stran kde je uchycený buben.
Podle nadpisu jsem si myslel, že rezavá voda vytéká při vypouštění vody z pračky.
Když už ale voda teče bokem přes ložiska a gufera, tak pračku nepoužívej a začni přemýšlet jak a jestli dokážeš vyměnit ložiska a gufera a nebo si musíš zavolat opraváře.
Podle plastové vany odhaduji, že je to pračka, která funguje do prvního poškození a pak se celá vyhodí.
Sám jsem opravoval pračky, které měly ocelovou vanu. Tam nebyl problém vanu rozmontovat, vyměnit všechno na obou stranách a zase všechno smontovat. Někde jsem četl, že plastové vany se musí rozřiznout a pak zase nechat svařit u odborníka. Sám s tím zkušenost nemám.
Možná to bude typ od typu jiné. Kdysi před lety jsem měnil napřed ložiska, pak i celý buben na pračce Tamat, to byl docela porod,
Loni jsem předělával ložiska na LG s direct drive - a byla to naprostí selanka Ten buben je plastový, ale je sešroubovaný za dvou půlek a tak to jde luxusně.
Ale je pravda, že mordovat z bubnu takhle ohnilou hřídel uloženou v protilehlých ložiskách bude asi pocuc
Měnil jsem ložiska a gufera na pračce BOSCH s bočním plněním a plastovou vanou.
Jede už kolikátý rok.
Plastová vana byla ze dvou kusů, které byly do sebe zacvaknuté přez takové ty zobáčky.
Ty se majzlíkem odsekly, vana se rozpůlila a vyměnilo se potřebné.
Zpětný postup byl takový, že se k o-kroužku co byl mezi půlkama přidala housenka silikonu a nábytkovejma vrtutama se obě poloviny stáhly k sobě. Mají na to připravené díry.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.