Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z pračky vytéká rezavá voda

Od: martin48* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mám pračku s horním plněním Whirpool, před nějakým časem jsem tam naszpal prášek na čištění pračky a zdá se mi že od té doby když peru nad 60° tak vytéká hustší rezavá voda. oddělal jsem boky a vytéká to někde z obou stran kde je uchycený buben.

Z pračky vytéká rezavá voda
Z pračky vytéká rezavá voda #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jojo - gufero a ložiska jsou nenávratně v ).(

Otázka je, jestli tam není i hřídel, to by bylo mnohem horší

hodnocení

0x

Horní plnění se čistě teoreticky vyměňuje ložiska lépe než boční že?

hodnocení

0x

Podle nadpisu jsem si myslel, že rezavá voda vytéká při vypouštění vody z pračky.

Když už ale voda teče bokem přes ložiska a gufera, tak pračku nepoužívej a začni přemýšlet jak a jestli dokážeš vyměnit ložiska a gufera a nebo si musíš zavolat opraváře.

Podle plastové vany odhaduji, že je to pračka, která funguje do prvního poškození a pak se celá vyhodí.

Sám jsem opravoval pračky, které měly ocelovou vanu. Tam nebyl problém vanu rozmontovat, vyměnit všechno na obou stranách a zase všechno smontovat. Někde jsem četl, že plastové vany se musí rozřiznout a pak zase nechat svařit u odborníka. Sám s tím zkušenost nemám.

Možná to bude typ od typu jiné. Kdysi před lety jsem měnil napřed ložiska, pak i celý buben na pračce Tamat, to byl docela porod,

Loni jsem předělával ložiska na LG s direct drive - a byla to naprostí selanka Ten buben je plastový, ale je sešroubovaný za dvou půlek a tak to jde luxusně.

Ale je pravda, že mordovat z bubnu takhle ohnilou hřídel uloženou v protilehlých ložiskách bude asi pocuc

hodnocení

0x

Měnil jsem ložiska a gufera na pračce BOSCH s bočním plněním a plastovou vanou.
Jede už kolikátý rok.
Plastová vana byla ze dvou kusů, které byly do sebe zacvaknuté přez takové ty zobáčky.
Ty se majzlíkem odsekly, vana se rozpůlila a vyměnilo se potřebné.
Zpětný postup byl takový, že se k o-kroužku co byl mezi půlkama přidala housenka silikonu a nábytkovejma vrtutama se obě poloviny stáhly k sobě. Mají na to připravené díry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]