Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sony TV nenačte/nevidí USB

Od: jamra® odpovědí: 8 změna:

Ahoj rádci,

máme doma telku Sony typ KDL-40RE455 a ani jeden z USB vstupů nevidí USB flashky. Zkoušela jsem několik flashek, zkoušela jsem zapnout automatické spuštění USB v nastavní. Nic. Když jdu do Home - Média - Video zobrazí se, že nejsou žádné soubory k zobrazení. Flashka je při tom plná filmů a ostatní televize v domácnosti s ní problém nemají. Flashka je ve formátu FAT32, což je psáno v návodu, že je podporováno.

Nevíte někdo, co s tím?

Díky
Jamra

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U tv Sony až úzkostlivě vše hlídají, tak se stane, že některé věci, které jsou u jiných tv běžné, u Sony je problém. Mě např. nešly přehrávat některé fotky. Bylo jich na flešce třeba dvacet a z toho polovina se nenačetla. V autorizovaném servisu mě bylo řečeno, že když nejsou focené foťákem Sony, tak to nemusí fungovat. Nebo, jestli jsem je upravoval, tak to taky nemusí fungovat. Tak jsem "milou" televizi zabalil a v zákonné lhůtě poslal zpátky. Koupil jsem Samsung a ta maká jak má a dokonce má i více funkcí za srovnatelnou cenu.

hodnocení

Aha, mno tak v tom případě opravdu "milá" televize. :)
Díky za info

jj, něco na tom bude, nejen TV Sony, ale i některá ost. technika jejich značky, nezvládá přehrát používat to co jiné a dokonce i "neznačkové" výrobky! Proto Sony za mně NEBRAT!

hodnocení

0x

vycuc z jedne poradny - S největší pravděpodobností je problém v tom, že flash disk máš naformátovaný na NTFS, ale TV umí pracovan jen se souborovým systémem FAT a FAT32. Pomocí Windows se ti nemůže jednoduše podařil flashku naformátovat jinak.

hodnocení

Návod obsahuje informaci, že TV zvládne i NTFS.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, dle výrobce této TV lze flashku formátovat na FAT16, FAT32 i NTFS - tam asi problém nebude, ale vyloučit ho nelze. Tato TV by měla umět na flashku i nahrávat. Už jste to zkoušela? Zkoušela jste v TV z flashky zobrazit např. obrázky (JPG) či přehrát hudbu (MP3)? Prohledala jste v menu TV tu flashku správně a celou, resp. nejsou filmy v jiné kategorii (položce v menu)? Zdravím!

doplněno 11.04.19 20:08:

jamra - tak zkuste nějakou prázdnou flashku naformátovat přímo v té TV. Když umí nahrávat, tak by měla být v menu i možnost formátování. Ovšem, potom možná flashku nenačte OS Windows v PC. Zkuste - uvidíte.

hodnocení

Dobrý den, při nahrávání napíše hlášku, vložte autorizovanou USB nebo něco v tom smyslu. Bohužel nefunguje nic.

@jamra asi to s tou autorizovanou fleškou bude, jak píše @ferax. Zřejmě bude potřeba flešky doporučené výrobcem televize. Děkuji pěkně za takový krám teda...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]