Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouř z mikrovlnky

Od: gardor odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, dneska jsem viděl, že někdo dal nutellu do ledničky. Byla zmrzlá a já jsem jí dal do mikrovlnky. Sotva jsem to zapnul, slyšel jsem nějaké křupání. po třech sekundách jsem to vytáhnul a z mikrovlnky šel nějaký kouř. Jsem z toho vyděšený a bojím se, co by se mi mohlo stát. Prosím poradte mi co mám dělat.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud byla v plastové nádobce, tak se nediv. Plasty, až na speciálně k tomu určené, do mikrovlnky nepatří.

doplněno 06.04.19 18:55:

V tvých informacích je zmatek. Takže patrně byla Nutella ve skleněné nádobce s plastovým víčkem. Ten kouř šel z mikrovlnky nebo byl uvnitř skleničky? Myslím, že se začlo "péct" to plastové víčko a z toho ten kouř. Pokud ji ohřeješ ve skleničce bez víčka, nic se neděje.

garador
hodnocení

Dobře, a je ten kouř životu nebezpečný? (byl v té skleněné nutella nádobce)

olinl

Odebral bych povrch Nutelly cca 5 mm a ostatní bych jedl. Pokud na těsnění víčka není hliníková napařená/nalepená fólie, potom to byl onen plast..

hodnocení

0x

Také se mi to stalo a já jsem mikrovlnku vyhodila,,

garador
hodnocení

Dala jste nutellu do mikrovlnky?

Měla jsem běžný ohřev a začala kouřit z těch žeber nahoře

virgill
hodnocení

0x

do mikrovlnky nepatri nic kovoveho! nutela obsahuje na skenicce kousek kovove folie. ta se zacne palit a muze tavit i plast..

ludvig

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]