Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, doma se mi delší dobu povaluje pulzní zesilovač tripath tk2050, mám v plánu ho použít na přenostný reproduktor, kde však budou použity reproduktory s impedancí 4ohm na místo min. 6ti, které doporučuje výrobce, máte někdo zkušenosti s touhle konfigurací?
8Ohm reproduktory použít nemohu, neboť jsem nanašel jediný, který dokáže spolehlivě pokrýt frekvenční pásmo 80-20000hz, proto zatím přemýšlím nad JVC CS J1720X.
Reproduktor: elektro-ivicic.cz/...
Zesilovač: dexhal.cz/...
Hned na první stránce datasheetu zesilovače se dočtete, že lze použít 8 i 6 ohm reproduktory, takže v pohodě
Jo, blbě čtu... vy tam chcete 4 ohm... to už nebude moc dobrý. Ale zesilovač to zvládne, když to nebudete přehánět s hlasitostí.
Mimochodem nezapomeňte, že reproduktor musí mít taky správně navrženou ozvučnici, jinak z těch basů moc neuslyšíte.
Zesilovači by to pomohlo, ale zvuk tím totálně zahubíte, nebude to k poslouchání. Nehledě na to, že těmi 30 W ztrátového výkonu na rezistorech repráky v uzavřené bedně nádherně uvaříte.
2Ω rezistor v serii s reproduktorem by fungoval dobře. Došlo by vlastně jen k snížení zátěže pro zesik, obával bych se jen útlumu vyšších frekvencí vlivem indukce, přecijen ty výkoňáky bývají drátové. (30W je jen typ rezistrou, jako že je schopný vyhřát 30W, v uvedené aplikaci by vyhříval cca desetinu a to jen při max. výkonu.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.