Nejste přihlášen/a.
Pračka s digitálním ovládáním při posledním odstřeďování, cca 10 minut před koncem, se resetuje na dobu 23minut a poté začne znovu napouštět a máchat.
V tomto máchání pokračuje do nekoněčna. Řeším to tím, že program ukončím a navolím jen ždímací cyklus, který proběhne normálně
Anebo to máchání navíc proběhne a opět v cca 10ti po ždímání restartuje na 23minut, ale už nic nedělá a jen běží odpočet do nuly. Při nule pak setrvává nekonečně dlouho bez jakékoliv činnosti. To stačí jen ukončit program a vyndat prádlo.
Průběh praní je jinak v pohodě, napouštění(hladiny vody), ohřev(teplota), praní(otáčky), vypouštění(čerpadlo), máchání, "vyvažování" před ždímáním, ždímání.
Žádné chyby nehlásí, v průbehu praní informuje s celkovým odpočtem o tomto, (předepírka + teplota), zahřívání + teplota, praní + váha prádla, máchání.
Pračka je cca 15 let stará, používaná 1 týdně. Dělá to na programy bílé i barevné. Jiné nepoužívám.
Vyčistil jsem všechny napouštěcí a vypouštěcí cesty, včetně čerpadla, respektive spíš skontroloval, jelikož vše bylo čisté, bez jakéhokoliv bordelu.
V odtoku z bubnu (u koule) je mně neznámý seznor. Jelikož k němu vede jen jeden drát, tak asi patrně je to na měření vodivosti vody oproti kostře. Je to v podstatě jen kovový váleček, ke kterýmu je drát připojen. byl trochu od kamene, tak jsem jej vyčistil. Říkal jsem si, že by to mohlo měřit čistotu vody po máchání a při nedostatečné úrovni by to třeba udělalo máchání navíc. Spíše ale myslím, že je to tam jen pro signalizaci tvrdosti vody, kterou pračka umí zobrazit.
Jinak to má jen hladinový tlakový spínač (čtyřkontakt), žádné blbosti navíc.
Pračka má jeden displejový a jeden řídící modul, spojené cca pěti dráty.
Moje doměnka je, že jí prostě jen přeskočilo (chyba paměti programu) a bude potřeba nový programátor. Rád bych ale znal názor někoho zkušeného z praxe. Nerad bych kupoval nový modul a pak zjistil, že byl třeba jen načatý drát mezi moduly.
Případně radu, zda se dá programátor nechat přehrát novým FW v servisu ne bo je nutné pořídit nový modul. a ve kterém modulu se paměť vůbec nachází.
Díky
Patnáct let na pračku je úctyhodné a vypadá to na tu elektroniku (odhaduji nějaký elektrolytický kondenzátor). Tuším, že nepomůže ani vytáhnout "šňůru" ze zásuvky vždy po praní a před praním zase připojit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.