Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbitá pračka - půjde spravit?

Od: naja odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

mám pračku s horním plněním Whirpool.
V poslední době vydává divné zvuky (vrnění/bzučení), které dřív nedělala.
A teď u posledních dvou praní nastal problém: vždy u konce programu, kdy má nastat poslední ždímání a odtok vody, tak pračka jen prádlo občas přemotá v bubnu a pak zase bzučí. A takhle pořád dokola.
Jednou se mi podařilo program ukončit (když to dělala už opravdu dlouho) a pak nastavit program jen na ždímání a odtok a hotovo.
Někdy to hodí kontrolku "filtr", zkontrolovala jsem ho, je naprosto čistý.
Dala jsem novou pračku a opět stejný problém.
Ani po zresetování programu (poté, co nějakou dobu pračka už jen občas přetočila a mezitím bzučela místo toho, aby ždímala a vypustila vodu) se mi nepodařilo nijak prádlo už ani doždímat.
Když jsem dala program jen na ždímání a odtok vody, tak pračka jela asi tři minuty, pak nedělala nic, jen se na displeji odpočítávaly minuty a minutu před koncem opět občasné motání a bzučení - a ta minuta před koncem trvala asi deset minut, než jsem to radši zase vypnula.
Máte někdo podobné zkušenosti?
Má smysl volat opraváře? Mám zkušenosti, že zaplatím opraváře, který mi pak akorát řekne, že je to na odpis :-/
Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

otevřít filtr a podívat se jestli se točí čerpadlo program jen žďímání, osobně to vidím na čerpadlo..

sollik*

Také bych to viděl na čerpadlo. Zkusil bych: VYTÁHNOUT PRAČKU ZE ZÁSUVKY !, vyjmout filtr, posvítit dovnitř baterkou a pokud uvidíte na vrtulku čerpadla zkusit s ní otočit. Rukou nebo pokud se nedostanete tak třeba vařečkou. Možná je u té vrtulky jen něco šprajcnutého.

Také tímto směrem se ubíraly mé myšlenky při čtení chování se pračky.Jeste mne napadá zdali není vrtulka uvolněná z hridelky motůrku.

naja
hodnocení

Otevřela jsem kryt, vytáhla filtr a vzadu je bílá plastová vrtulka. S tou lze jednoduše točit.

hodnocení

0x

Vytáhněte odpadní hadici a hoďte ji do vany. Možná je ucpaný odpad.

naja
hodnocení

Voda ale odteče (ta, ve které se pralo). Jen to nedodělá poslední ždímání-odtok.

Dělalo mi to to samé, zkuste to.

111®
hodnocení

0x

navolte program, kdy se nenapouští voda, já to mám třeba u ždímání, a kouněte na vrtulku jestli bude jako odčerpávat př zapnutém ždímání, mě to také vrčelo a jedině tak jsem zjistil že se netočí... plhal.pavel.sweb.cz/...

hodnocení

0x

Neuviedli ste typ práčky,tak len tak odhadom. Uhlíky motora,ak ich má, rozbehový kondenzátor,ložiska bubna.

tomas11*
hodnocení

0x

Za mne - jasně že se vyplatí pozvat opraváře (neb zručného a znalého souseda) ,dle popisu to vypadá na problém s vypouštěním neb něco okolo - mechanik si s tím poradí , není důvod kvůli drobné opravě hned kupovat novou pračku, i když si myslím že v dnešní době se to běžně děje že mnoho výrobků které by sloužili ještě roky končí bohužel ve šrotu a pod.

hodnocení

0x

No já myslím, že to bude poškozený/uvolněný řemen. Pračka na ždímání potřebuje dost záběr na buben aby prádlo vyvažovala, narozdíl od procesu praní, kdy prádlo plave ve vodě... Zkuste kouknout na ten řemen. Může být natržený a tím pádem volný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]