Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výber digi. multimetru

Od: fibromax odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, prosím poradí někdo jaké značky digitálního multimetru se držet při výběru? Nechci si naběhnou na levný šrot:)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lll
26.03.19 14:54
hodnocení

0x

Fluke

hodnocení

0x

Používám Chauvin Arnoux C.A 5220 a spokojenost.

doplněno 26.03.19 16:46:

Zde je na ukázku a jeho nástupce bude jistě také kvalitní.

jenicek*
hodnocení

0x
Já osobně bych doporučil digitální multimetr Solight V40. Umí změřit kromě AC/DC napětí do 600V a proudu do 20A,odporu do 200Mohm,testu vodivosti diodového testu také kapacitu do 20mF,teplotu do 1000°C a parametry hFE ohledně tranzistorů. Není to sice nějaký know how ale neberte to za 600Kč ;) . Jenže jiný kraj,jiný mrav a také jiné ceny *hi*

hodnocení

0x
Používám Fluke 325 a naprostá spokojenost. Má i kleště a měří dokonce DC proud kleštěmi.

hodnocení

0x

Při výběru se držte toho, k jaké práci budete multimetr používat; pokud denně k profi práci, pak takový, který měří přesně a je jednoduchý na obsluhu (automatické rozsahy, MIN - MAX hodnoty, proudové sondy i pro DC proudy,...atd), který ale bude cenově mnohem výše, řádově i desetitisíce. Pro běžného kutila, který potřebuje občas zjistit nějaké napětí, proud nebo odpor stačí většinou něco obyčejného za "pár"korun...Používám výrobky Fluke...v minulosti Metrix...

doplněno 27.03.19 14:58:

Něco tady, podívejte na Metrix

rv*
hodnocení

0x

Obvykle stačí přesnost 10%, což splňuje jakýkoliv za pár korun. Důležitější jsou sondy, aby si člověk mohl uvolnit ruce. A mít třeba dva, z toho jeden klešťový na DC a pak se dají použít třeba současně. A je lepší, když baterka není knoflíková, která se musí často měnit.

fibromax
hodnocení

Zdravím, no popravdě ten Fluke je už na mne moc drahý:( Neví někdo kam zmizeli Multimetry Metex? Myslel jsem že to byla slušná kvalita. Ještě porovnávám Voltcraft a UNI-T . Jsou přece jen dostupnější:)

rv*

No já mám třeba UNI-T UT33 a UNI-T UT203, ale oba jsou právě ta Čína, kterou spousta lidí opovrhuje. Jinak fungují normálně a baterka vydrží dlouho.

jdukolem

Nějaké "recenze" najdeš zde

tohoto trpaslíka bylo možno zakoupit na Ali za 300 Kč

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_nkw=ANENG+AN8009+&_sacat=0&_sop=15

fibromax
hodnocení

0x

Zdravím, tak to dlouhé hledání ukončil multimetr Beha Amprobe AM 555 :) Zatím je na cestě domů, tak nemůžu nic ještě k němu napsat:)

Výber digi. multimetru

Beha je slušná firma... Myslím, že je to dobrá volba...

fibromax
hodnocení

0x

Ještě jsem měl v merku UNI-T UT 71E ale nakonec jsem se rozhodl pro ten Beha Amprobe AM 555 :) Klidně dejte info i k tomu UNI-T. Budu moc rád za každou radu. Teď už jen aby se firma Geis uráčila a multimetr dovezla. Vozí mě ho už od středy 3.4.19 :( Jsou to ale rychlíci co :))

Výber digi. multimetru #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]